ÅreBranäsIdre FjällKläppenKungsberget

De svenske skidestinationer er på vej mod endnu en rekordsæson

- Det går godt i Sverige

Sidste sæson blev den bedste nogensinde for de svenske skidestinationer med en samlet omsætning på 1,38 miliarder svenske kroner på liftkort ex. moms, hvilket var en stigning på 6,2 procent i forhold til året før.

1,9 millioner personer købte liftkort og specielt destinationer som Åre, Idre Fjäll, Branäs og Idre Fjäll kunne notere stor fremgang. Allerede nu tyder meget på at sæson 2016/2017 kan blive endnu bedre. De gode vejrforhold har givet mulighed for at åben tidligt mange steder og desuden har en række store investeringer givet endnu bedre forhold. Setder som Idre Fjäll, Lindvallen og Åre har allerede åbnet, og de ekstra skidage giver mere omsætning.

Annonce:

“Det ser virkelige godt ud, og sæsonen har fået en fantastisk start. Antallet af bookninger er højre end sidste år”, siger Titti Rodling fra sammenslutningen af de svenske skidestinationer, SLAO, til DI.se. “Men det gælder om ikke at læne sig tilbage. Vi må forsøge at nå flere unge og nye svenskere. Her er det de mindre anlæg tæt på de store byer, hvor der er muligheder for skoleudflugter vigtige”, uddyber Titti Rodling

Det er blandt andet områder som Kungsberget, Kläppen, Stöten og Tänndalen, der har investeret i nye lifter, og rigtig mange steder er desuden investeret i bedre sneproduktionssystemet.