Branäs

Miljøvenlig skiferie vinder frem: Branäs-gruppen udrydder plastic

I disse dage sætter vi på SkiSverige.dk fokus på bæredygtighedstiltag på svenske skidestinationer. Nedenstående er historien om Branäsgruppen, der arbejder for at udrydde plastik.

Branäsgruppen har altid et bæredygtighedsfokus, når nye faciliteter designes og udvikles. Det hele startede med udbygningen af Branäs, hvor man prioriterede vigtigheden af indkvarteringsmuligheder, der er ski in – ski out og dermed også en opfordring til mindre bilkørsel på skiferien. Derfor er der udelukkende ski-in ski-out indkvartering her. Det er ikke kun afslappende og økonomisk at lade bilen stå, men også bæredygtigt.

Her befinder man sig på et skianlæg, der opvarmes med bjerg- og fjernvarme, og alle pistemaskiner kører 90 % på HVO biodiesel, som er en 100 % biologisk dieselolie. I sæsonen 19/20 skifter alle dieseldrevne køretøjer endvidere til HVO biodiesel.

Herudover serveres kaffe og mejeriprodukter, der er både fairtrade og økologiske. Og i denne sæson er målet at fjerne 90 % af al engangsemballage samt erstatte alle plastsugerør med sugerør lavet af siv fra Sverige.

Bränasgruppen administerer destinationerne Bränas, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn samt Storstenshöjden og Tolvmannabacken.