Langrend

World Cup tæt på Danmark

-Få timers kørsel fra København

For første gang nogensinde afholdes en afdeling af World Cup’en i langrend i Ulricehamn i Sydsverige, hvilket betyder, at World Cup’en kommer meget tæt på Danmark. Krævende skiløb og en rigtig folkefest med aktiviteter for store og små gør den store langrendskonkurrence til en komplet begivenhed, man kan gøre til omdrejningspunktet for et weekendophold. Eventet finder sted lørdag og søndag den 21. – 22. januar 2017.

 

Annonce:

Kun lidt over tre timers bilkørsel fra Danmark, og man har første parket til årets World Cup i langrend, som for første gang afholdes i sydsvenske Ulricehamn og tiltrækker de dygtigste langrendsløbere fra hele verden. World Cup’en omfatter både freestyle og stafetløb for kvinder og mænd, så der er masser af adrenalinsus og sveddryppende eliteskiløb at se frem til.

Lørdag klokken 10:30 lægges der ud med damernes 10 km freestyle-løb med individuel start. Senere samme dag er det herrernes tur, der løber 15 km freestyle-løb, også med individuel start. Om søndagen afvikles stafetløbene, og igen lægger damerne ud, dette klokken 11:30 i deres 4x5 km stafet med fire løbere på hvert hold. Herrerne tager stafetten op klokken 13:00 og løber deres 4x7,5 km stafet, og også her deltager fire skiløbere.

Det er verdens bedste langrendsløbere, der deltager, og konkurrencerne kan følges fra tribunerne eller som tilskuer langs sporene, hvor anstrengelserne kan mærkes på egen krop. Men almindelige mennesker kan også i bogstaveligste forstand lægge krop til et krævende skiløb; dette på anlæggets træningsbaner.

Alle festlighederne skydes i gang med en storstilet åbning torsdag klokken 19:00, hvor sang, musik, pomp og pragt går hånd i hånd. I dagtimerne er der en lang række aktiviteter for børn, og fredag og lørdag er der ’after-ski’. Uden mad og drikke duer helten ikke, og det finder man på stadion, i byen og ude i skoven ved sporene. Byen tilbyder også god shopping, hvis man vil nyde bylivet for en stund. Der vil blive arrangeret en række kulturelle tillægsoplevelser rundt i byen, bl.a. en kulturvandring for dem, der vil supplere skioplevelserne med lidt historie fra Ulricehamn.

Ulricehamn er blandt Sydsveriges førende skisportssteder og kan bryste sig af et certificeret Vasaløbscenter for langrend, Lassalyckan. Skianlægget råder over Nordeuropas mest moderne kunstsneanlæg med 3,5 km oplyste spor af international klasse. Kunstsnesporene kompletteres af en masse forskellige spor med natursne på 5 til 15 kilometer for motions- og elitetræning.

Læs mere om de alpine muligheder hos Ulricehamn her.