FalköpingFeaturesNyheder

Der er trevligt på Mösseberg

God stemning, smuk udsigt og fire gode pister. Det er en overskrifter man kan sætte på  en skitur til Falköping Alpin. SkiSverige.dk har besøgt destinationen i Västsverige.

Falköping Alpin er en mindre skidestination. Sådan er betingelserne jo, hvis man vil stå på ski i Sydsverige. Fire pister og tre lifter består destinationen af. Men når hele området er åbent kan man sagtens have et par gode skidage på Mösseberg, der ligge i udkanten af byen Falköping.

Falköping Alpin har både en grøn bakke i begynderområdet, den blå og forholdsvis lange Familjebacken, den røde Mittlöpan og den sorte Slalombacken. Altså mulighed for skiløb på alle niveauer. To træklifter føder de tre lange pister, mens begynderområdet naturligvis har sin egen lift
Specielt nybegynderområdet, der er forholdvist nybygget, er attraktiv med en lang bakke, hvor man kan udvikle sig i rette tempo. Liften i begynderområde, på trods af at der er tale om en knaplift, forholdvis effektiv. Liften i midten af området er en dobbelt knaplift, hvilket naturligvis hjælper på ventetiden, mens den længste lift er den der føder Familjebacken.

Hyggelig stemning og fantastisk udsigt
Når du kommer til Falköping Alpin mærker du med det samme den hyggelige stemning, der ofte er kendetegnet ved de mindre svenske skidestinationer. Her er smil og hjælpsomhed, og ingen stres ved skileje og køb af liftkort. Udfordringerne bliver løst til glæde for alle, og man kan have fokus på at nyde skiløbet. Eller man kan nyde sin frokost i det fri. For det er super hyggeligt at smide et par pølser på ved opsatte grilpladser, og snakke med de andre skiløbere.

Meget velfungende
En af de store fordele ved dt små destinationer er oftest at alt man skal bruge er indenfor kort afstand. Sådan er det udpræget i Falköping Alpin. Her er skiudlejning, salg af liftkort og den velfungerende skiskole blot få meter fra stedets hovedlift. Og lige overfor findes en varmestue, der er ideel til pauser på dagene, hvor det er koldt. Endnu en fordel ved Falköping Alpin er et super veludviklet sneproduktionssystem, der sikrer rigtig mange åbningsdage om året.

Perfekt overnatningsmulighed
Falköping Alpin ligger utroligt smukt på Mösseberg i udkanten af selve Falköping by, der har lidt mindre end 20.000 indbyggere. Det er utroligt smukt at køre på ski på Mösseberg, hvor man hele tiden har udsigt til byen. Specielt aftenskiløb, hvilket er muligt et par dage om ugen i højsæsonen, er en smuk oplevelse.
På toppen af Mösseberg findes Mösseberg Camping. Dette er det optimale sted at bo, når du vil have et par dage på ski i Falköping Alpin. Blandt andet findes fire super lækre nybyggede hytter med otte sovepladser og med alt udstyr man har brug til et par hyggelige skidage. Men der er også en række gode muligheder for overnatning i selve Falköping by.

Langrend
På toppen af Mösseberg findes et udendørs fitnesscenter og en lækker badesø, naturligvis kun til sommerbrug. Men også muligheden for langrend. 2,5 km spor med lys kan man boltre dig på, men også en række andre spor, der er åbne, når forholdene er til det. Og det hele i fantastisk smukke omgivelser.

Konklusion
Falköping Alpin er et rigtigt godt lille skiområde. Men det rækker altså kun til et par dage. Og specielt hvis hele området ikke er åbent bliver det hurtigt ensformigt. Men så kan man også bare nyde den gode stemning eller en kop varm kakao i stedets café.

I øvrigt er det let at køre fra Danmark til Falköping. Fra København kan du gøre det på mindre end fem timer. Der er motorvej hele vejen til Jönköping, og derfra også super fine veje..

Læs mere om Falköping Alpin her.

SkiSverige.dk/AnkerStjerne rejser formidler overnatning på Mösseberg Camping. Læs mere her.