FeaturesKläppen

Rekordsæson gør Kläppen mere ambitiøse

Et af danskernes favoritsteder til skiferie i Sverige, Kläppen Ski Resort ved Sälen, har haft den bedste sæson nogensinde. Den store succes har fået folkene bag Kläppen til at satse på tidligere åbning i næste sæson.

En fremgang på 8 procent i antal besøgende og en fremgang på 10 procent i antallet solgte liftkort og i udlejning i forhold til sæsonen før. Det blev resultatet for Kläppen Ski Resort for sæson 2022/2023. “Det føles fantastisk at vi afslutter sæsonen med det her resultat. Vi var usikre på hvordan sæsonen skulle bliver med tanke på øgede udgifter overalt. Men det giver os muskler til at fortsætte udviklingen”, forklarer Gustav Eriksson fra Kläppen Ski Resort.

Målet er nu at være det første anlæg i Sälen-området, som åbner for snowparken i den kommende sæson. For at muliggøre dette gemmes to snebunker med hver 50.000 kubikmeter sne i Kläppen Snowpark. Skibunkerne vil blive beskytte mod varmen over sommeren. Tiltaget vil også skabe en besparelse på elforbruget i forbindelse med produktionen af sne.

Dele af Kläppen Snowpark vil dermed allerede kunne åbne i oktober

Arbejdet med at samle sne vil ske i anden uge af maj måned.