FeaturesGode skiråd

Godt skiråd fra SkiSverige.dk: Tag singlekøen

SkiSverige.dk kommer løbende med en række godt råd til dig som skiløber. Råd der skal hjælpe med at gøre skioplevelsen bedre for alle.

Kø i liften. Det er bare ikke en fed ting. Det er de færreste, der tager på skiture for at have ventetid. Men du kan heldigvis gøre dit til at mindske ventetiden ved de svenske skilifter. For rigtig mange steder steder findes en singlekø. Altså et seperat spor i liftkøen for dem, der ikke nødvendigvis behøver sidde i lift med dem, de er på skiferie med. Ideen med singlekøerne er at fylde alle liftvognene bedst mulig ud, og dermed mindske kødannelse ved lifterne. Dem fra singlekøen bruges til at fylde tomme pladser. Faktisk en rigtig god ide.

Det kan godt være, at du må undvære dine skivenner et par minutter i liften, men til gengæld får du en mere effektiv skidag. Og der gør de andre skiløbere også. Og måske får du nye venner i liften.

I øvrigt. Selv hvis du ikke selv tager singelkøen, så kan du stadig bidrage til at mindske køen ved at rykke sammen, så der netop er plads til andre skiløbere, der kommer fra singlekøen. Så hold øje med fra hvilken side singlekøen kommer, og ryk modsat. Med mindre liftkø får alle en bedre skidag.