LangrendNyheder

Tribbel norsk sejr i den 95. udgave af Vasaløbet

Nordmænd besatte de tre første pladser hos herrerne, da den 95. udgave af Vasaløbet, verdens største skiløb, blev afviklet søndag.

Tore Björseth Berdal sejrede i tiden fire timer, 39 sekunder og 15 sekunder efter 90 km i kraftigt snefald. Berdal satte det afgørende ryk ind med fem kilometer igen. Nr. to blev Stian Hoelgaard og nr. tre Torleif Syrstad. Det var syvende år i træk, at det blev norsk sejr i det stolte svenske langrendsløb.

Hos kvinderne sejrede svenske Britta Johansson Norgren foran landsmand Lina Korsgren og tjekkiske Katerina Smutna. Norgren, der kørte solo stort set fra start af løbet, vandt også i 2017, mens Korsgren vandt sidste år.

H.K.H. Prins Carl Philip sendte de 15 800 deltagere afsted.

Afslutningen på Vasa-løbet blev skæmmet af en flag fra en nazistisk organisation, hvilket arrangørerne med det samme tog afstand fra.