Nyheder

Otte grunde til at stå på ski i Sverige

At stå på ski i Sverige er en sand fornøjelse, og specielt i Åre hvor alting er smagfuldt og i høj klasse lige fra lifter til lejeudstyr. Her følger 8 gode grunde til at tage på skiferie i Sverige. 

Garanteret sne
Stensikker garanti for snevejr betyder, at skipisterne i Sverige ofte åbner så tidligt som oktober måned, med en lang sæson der strækker sig helt til maj. Velprepareret pister og konsistente kolde temperaturer holder sneen frisk.

Skiområder i verdensklasse
Sverige har mange skiområder i absolut verdensklasse, og et af dem hedder Åre, som også afholdte VM i alpint skiløb tidligere på året. Området dækker mere end 1.000 hektar land, og der er et stort udvalg af pister til alle lige fra eliteudøvere til nybegyndere. Der er selvfølgelig også altid mulighed for sports betting, til dem der ønsker lidt mere action på ferien eller hjemme på sofaen.
Åre er i øvrigt Skandinaviens største skiområde, og der er også en fantastisk udsigt ud over Åresjön søen. Derudover er der ikke for mange mennesker, hvilket gør det nemt og rart at stå på ski, selv i højsæsonen. Som et ekstra plus, er det gratis for børn under 6 år at bruge pisterne. 

Chance for at se Nordlyset
Hvis du er heldig kan du opleve en af naturens mest spektakulære opvisninger på din skiferie. Nordlyset (også kaldet Aurora Borealis) kan ofte ses danse på himlen mellem oktober til marts måned alt efter vejret.  

Kvalitets-hoteller
Lige meget hvor du bor, kan du være sikker på at opleve den svenske hygge og sans for stil og design. Levestandarden hos vores naboer er blandt den højeste i verden, og det kommer selvfølgelig også til udtryk på deres smukke hoteller. 

Ingen eller lidt kø ved lifter
Hvis du godt kan lide, at have et lidt større område at køre på uden for mange mennesker, kan det være en god ide at tage til de lidt mindre kendte områder som Åre. Du vil blive positivt overrasket over, hvor få mennesker der er, og hvor lille køer der er til lifterne. Selv i højsæsonen vil du kun løbe ind i små køer, hvilket vil give dig mere tid ude på pisten.  

Fantastisk mad
Åre er virkelig et fantastisk sted, og ikke mindst når det kommer til mad og drikke. Åre har fået kælenavnet ”Lille Stockholm” og den smukke by har nogle af de bedste barer og restauranter i hele landet. 

Gode skiskoler for begyndere
Har du aldrig prøvet at stå på ski før, eller ønsker du at forbedre din teknik, er der også mulighed for at blive oplært af nogle af de bedste i branchen. Du kan finde skiinstruktører til alle niveauer og aldersgrupper.  

Masser af aktiviteter
Åre er ikke kun ski, der findes også masser af andre aktiviteter, som du kan prøve på din ferie. Prøv for eksempel de sjove ziplines eller oplev en chokoladefabrik eller et destilleri. Der bliver også afholdt adskillige koncerter i byen. Uanset hvad kommer du ikke til at fortryde at afholde din skiferie i Sverige.