Sälen

Scandinavian Mountain Airport er en vækstmotor for regionen

Den 22. december åbner Scandinavian Mountain Airport ved Sälen, og dermed bliver det meget lettere at komme til de populære skidestinationer i området. Der bliver afgange fra både Aalborg, København og Malmø til den nye lufthavn.

Anlægget af lufthavnen og den dermed øget forventning om flere gæster har fået en række af destinationerne i Dalarna til at investere i deres faciliteter.

”Den nye lufthavn i Sälen er en vækstmotor for hele regionen. Der bliver i øjeblikket bygget overalt, hvilket udmønter sig i flere senge, øget liftkapacitet, ny restaurant og servicefaciliteter. Kommunen investerer også i infrastruktur som veje, elforsyning, affaldshåndtering og spildevand. Området løftes på en måde, så også den internationale gæst vil føle sig meget vel modtaget, og vi har i forvejen mange glade danske gæster her, som bestemt også vil synes om de nye tiltag”, siger Anders Bjernulf, direktør i Destination Sälenfjällen.

Der findes omkring 50.000 kommercielle senge i området nu. Et tal der vil stige betydeligt i de kommende år.