Sälen

Skiløb i særklasse i Lindvallen. Charmen kan diskuteres

SkiSverige.dk har besøgt Lindvallen, en del af af Nordeuropas største skiområde Sälen. Lindvallen indeholder 36 lifter (plus 6 rullebånd) og 42 pister, tre børneområder og er bare et super godt skiområde. Her finder du masser af røde pister, og en række sorte, som langt de fleste vil nyde at udfordre sig selv på. Her finder du nogle af de vel bedste facilitet, du kan forestile dig for børn og andre nybegyndere. Her finder du masser af underholdningsmuligheder for alle.

Skiløb i Lindvallen området foregår ud fra fire torv, Söderåstortorget, Snötorget/Experiumtorget, Gustavtorget og Sällfjällstorget. Snötorget, hvor det store Experium findes, er stedets udgangsområde med en sekspersoners hurtig stolelift, de mange underholdningsmuligheder, der findes i centret Experium og en stor McDonald restaurant. Det er også her, de fleste bor. Her findes både lækre lejligheder, men også forholdsvis primitive hytter. Her bor man i gåafstand til liften, nogen steder lidt tættere på skiløb end andre.

Alt er naturligvis smag og behag, men SkiSverige.dk mener at områdets bedste pister findes ved Söderåstortorget, hvor en stolelift fodre til to sorte og en rød piste med super gode hældningsgrader, og hvor sneen ofte er i god stand. Her kan køres super effektivt og de lidt øvet kan finde deres rytme.

Det findes fantastisk gode snowparks i Lindvallen. Speciel omkring Gustavtorget. Her finder også Sveriges mest benyttede piste, den blå og brede Gustavpisten, også er kendt som “Danskerbakken”. En fin pist der i de store skiuger dog hurtigt bliver opkørt. På toppen af denne pist finde områdets symbol, den kæmpe snemand Valle, der dog kræver store snemængder for at blive bygget. Dette sker typisk midt i januar. Det er også omkring Gustavtorget, at der foregår masser af underholdning, og børnene har mulighed for at deltage i forskellige sponsoreret konkurrencer. En super effektiv 8-personers lift holder området godt i gang.

Længere til højre i område, set fra dalen, findes det mindre Sällfjällstorget. Her er flere ok røde pister, der dog en del kortere end i resten af området, og så er det træklifter, der benyttes her. Sammenhængen i området sikres af en række grønne pister, der går på tværs, så du altid kan komme hjem med skiene på fødderne. Højeste punkt er toppen af stoleliften ved Söderåstortorget. Herfra kan køres på tværs på toppen af fjället. At alt skiløbet i Lindvallen foregår på den ene side af fjället er ikke noget, der fremmer planlægningen af en god og sammenhængende skidag.

Lindvallen er dog et super godt skiområde. Helt sikkert blandt de bedste i Sverige. Her finder du et bredt udvalg af rigtig gode røde pister, og nogle gode sorte, som de fleste uden problemer kan benytte. Børne- og begynderområderne er helt i særklasse, og har enorm kapacitet. Søger du ægte svensk skihygge med afslappet stemning og hilsende liftpassere, så kan det være lidt svært at finde i Lindvallen. 
Til gengæld kan du muntre dig i svømmeland, spille bowling og spise og drikke hvad du lyster i det store Experium!

Prøv også Høgfjället
I øvrigt hænger Lindvallen sammen med Högfjället, hvor du kan muntre dig på ni pister, der bliver betjent af tolv lifter. Det store antal lifter skyldes, at det kræver en del transport at komme fra Lindvallen til Høgfjället og naturligvis også tilbage igen. Det kan faktiske være en hård tur med lange perioder i træklifter og flade pister, der skal passeres. Selve Høgfjället områder er bedst egnet til turer i hundeslæde og på snescooter samt til langrend, hvilket der er rig mulighed for. Skiløbet foregår på ekstremt flade blå og grønne pister, og når det blæser kan det faktisk være svært at komme ned ad bakkerne! Högfjället er dog super velegnet til børn og nybegyndere, og så kan man virkelig nyde solen og den flotte udsigt på en række velplaceret restauranter.

Læs mere om Lindvallen her.