Nyheder

Miljøvenlig skiferie vinder frem

Klimadebatten og det nye, grønne fokus ses også i turismesektoren, både hos dem, der rejser, og hos dem, der skaber rammerne for disse rejser. YouGov har spurgt danskerne til, om det har en betydning for valget af skisportssted anno 2019/2020, at destinationen har en grøn og miljøvenlig profil, og det mener halvdelen af de adspurgte.

50 % af de adspurgte i en ny YouGov-undersøgelse tilkendegiver, at det har nogen, stor eller afgørende betydning for valget af skidestination, at denne er grøn og har en miljøvenlig profil, herunder med tiltag i retning af at blive CO2-neutral. Samme spørgsmål blev stillet af YouGov til danskerne i 2017, hvor kun 40 % tilkendegav det samme. Danskerne er altså blevet betydeligt mere bevidste om den miljøpåvirkning, deres rejser har, og tillægger det betydning, at vi kan stå på ski med en grøn samvittighed.

Spørger man danskerne til, om det har betydning, at man kan vælge en CO2-venlig transportform hele vejen til og fra skisportsstedet, svarer 22 % af danskerne, at det har stor eller afgørende betydning, altså omtrent en fjerdedel af alle skirejsende.

Mange svenske skidestinationer har da også et forstærket fokus på netop grønne og miljøvenlige tiltag. ”Det er positivt at se, at flere og flere danskere går op i at tage på en miljøvenlig skiferie – eller befinde sig på en skidestination, der iværksætter grønne tiltag. Det er tilsvarende positivt, at så mange svenske skidestinationer iværksætter en lang række forskellige miljøvenlige og CO2-reducerende tiltag for at kerneproduktet – snesikkerhed, lækker indkvartering og god sikkerhed på pisterne – bliver så miljøvenligt som muligt. Miljøet betyder med andre ord noget for både skidestinationer og de danske skigæster”, siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

I de kommende dage sætter vi på SkiSverige.dk fokus på bæredygtighedstiltag på svenske skidestinationer.