NyhederSafsenSkiferie

Stor stigning i antal danskere der tager på ski i marts

Ifølge den største udbyder af skiferie i Scandinavien, SkiStar, er der en markant stigning i antal af danskere, der tager på ski i marts måned.

I løbet af de seneste to år er bestillinger hos Skistar til marts fra danskerne steget markant. Dette med mere end 30 %, og med den nye lufthavn tæt ved Sälen og Trysil og de andre områder i Dalarna forventes at endnu flere danskere tager til de svenske og norske destinationer i marts.
“Marts er en fantastisk tid i fjeldene, og vi er glade for den voksende interesse fra de danske gæster. Mellem skoleferierne er der godt med plads på skibakkerne, og der er mange gode oplevelser og aktiviteter. Flyvetiden fra København og Aalborg til Sälen/Trysil er ca. 1 time og 20 minutter, og med en kort tur fra lufthavnen kan vores danske gæster være på skibakkerne i Sälen eller Trysil inden for 2 timer fra afrejsen i Danmark. Det er nu muligt at tage på en skiweekend i fjeldene fra torsdag til søndag eller en kort uge fra søndag til torsdag fra København uden den lange transporttid. Det bliver nemmere at besøge os, og lige nu er det meget billigt for danskerne at vælge Sverige, hvilket jeg er sikker på nok skal tiltrække endnu flere danskere”, siger Linda Morell, PR-chef hos SkiStar.
Fra 29. december bliver der fly direkte fra København og Aalborg til Scandinavien Mountain Airport, hvorfra der kun er ti minutters transport til Hundfjället og 40 minutter til Trysil.

SkiStar driver alpine skianlæg i Sälen, Åre og Vemdalen samt Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige, Hemsedal og Trysil i Norge samt St Johann i Tyrol i Østrig. Markedsandelen er i Sverige 50 %, i Norge 30 % og samlet set i Skandinavien 41 %.