Åre

Åre fik World Ski Award for bedste svenske skidestination

For niende gang er priserne World Ski Award uddelt. Prisen er en søsterpris til den anerkendte World Travel Award, og det er professionelle, som den fra Skiferietips.dk, i skiindustrien,  der kan stemme om, hvem der skal have priserne.

Bedste svenske skidestination blev Åre i Jämtland, der nok også er det mest kendte område i Sverige. Blandt andet da der ofte har været alpine World Cup afdelinger i området. Åre består af de tre områder Duved, Års by og Åre Bjørnen. Det er med 42 lifter og 89 pister et af de største områder i Sverige. Det er sjette gang ud af ni mulige at Åre har fået World Ski Award for bedste svenske skianlæg. “En stor tak til vores ansatte og til dem, der har stemt på os”, udtaler CEO for Skistar, der ejer Åre, Stefan Sjästrand.
Øvrige nominerede til prisen som bedste svenske skidestination var Bjorkkilden, Branäs, Funäsfjällen, Hemavan Tärnby, Riksgränsen, Sälen, Tänndalen og Vemdalen.

Prisen for bedre svenske skihotel gik til Hotel Bügelhof i Lindvallen i Sälen. Et 4-stjernet hotel med 45 værelser, der tydeligt er inspireret af stilen i Alperne. Bedste svenske skibutik blev Erikgården Fjällhotell i hjertet af Funäsdalen. Prisen for svenske Chalet er gået til Skutabn Ski Lodge ved Åre.

Hvis du skal på skiferie i Sverige, kan du finde skitøj og skiudstyr hos AktivVinter.dk.