Diverse

Skiferie på budget

En skiferie er bestemt ikke den billigste ferie, du kan tage på. Men hvis du drømmer dig væk til snehvide pister, fart under feltet og varm kakao med venner og familie, får du her en komplet guide til en skiferie på budget.

Læser du det her i sensommeren/tidligt efterår, er du allerede godt i gang med at spare penge. Desto hurtigere du bestiller skiferien, desto billigere er det nemlig. Mange bureauer, hytteudlejningsfirmaer og skisportssteder kører nemlig med Early Bird rabatter i denne tid. Og som et ekstra plus har langt de fleste gratis afbestilling – derfor har du ingen undskyldning for ikke at bestille skiferien nu. Inden du bestiller er det dog en god idé at overveje, hvilken uge dig og din rejsegruppe vil afsted. Hvis I kan undgå nogle af de populære uger omkring skolernes ferier, er der en masse penge at spare. Ugerne inden jul og i januar er oftest de billigste, men en skiferie i disse uger kræver selvfølgelig også, at I kan tage ferie fra arbejde og skole. Desuden skal dig og din gruppe overveje, om I vil bo sammen i en hytte, eller om I godt kan nøjes med separate værelser på et hotel. Hvis I er tidligt ude, er der ofte gode tilbud på hytter, der endda ligger ’på pisten’, så I heller ikke skal tænke på transport til og fra skiområdet hver dag. 

En anden god måde at spare penge på er at vælge et knap så kendt område så tæt på Danmark som muligt. Her er der mange penge at spare, da liftkort og overnatning ikke er lige så dyrt samtidig med, at udgifterne på transportposten er mindre. Og som et ekstra win bruger I mere tid på pisterne og hygge end I gør i bil/tog/bus/fly. Derfor er Sverige en rigtig god mulighed, da det ligger tæt på Danmark og heller ikke er voldsomt dyrt mht. mad og drikke. Nogle af de billigste områder i Sverige er fx Kläppen, Isaberg og Branäs, hvor førstnævnte både har pister velegnede til børn, nybegyndere og øvede skisportsudøvere. Dit og din gruppes niveau på pisterne er noget andet, I også skal overveje inden afrejse. Vil I bruge penge på skiskole nogle af dagene? Og skal det i så fald være privat undervisning? Også her er det en god idé at bestille hjemmefra, da der også sommetider er Early Bird rabatter at hente. 

Nu hvor du og din rejsegruppe har styr på tidspunkt for skiferien, transport og overnatning, er det tid til at kigge på skitøj, skileje og liftkort. Denne post kan godt være svær at gøre billig, men nogle skiudlejningsfirmaer kører, ligesom hytteudlejning og andre, også med Early Bird rabatter. Liftkort er oftest en fast pris, men hvis du vælger et knap så kendt område, og en af de mindre populære uger, er der også som oftest penge at spare her. Endeligt skal du købe skitøj. Det indbefatter ikke bare overtøjet, men også skisokker, skiundertøj, hue og handsker. Her er det ikke nok at bruge de tynde handsker, du bruger til hverdag. Derfor er det punkt måske ikke det bedste at spare. Dog er der mange muligheder for at købe brugt over nettet, eller måske er du så heldig, at du kan låne af familie og venner, der ikke skal afsted i samme uge. Hvis du ønsker et nyt, tip-top skisæt kan du vælge at lån penge. Så er du også klar til alle de fremtidige skiferier. 

Hvis du ønsker, at dit skiferiebudget skal være lidt større, kan du også vælge at optage et forbrugslån. Og husk, selvom det aldrig føles sjovt at skulle låne penge, vil skiferieminderne helt sikkert veje højere i sidste ende. 

God tur på pisterne!