FeaturesSkiferie

Føl dig hjemme på vej til skiferien

Bilturen fra Danmark og til de kendte og elskede skisportssteder i Dalarna, eller måske højere oppe i Sverige, kan være lang og hård. Derfor kan det være relevant og rart med en overnatning undervejs. Den overnatning kan I lige så godt tage et sted, hvor I kan føle jer hjemme og få et spændende og behageligt ophold.

Hotel Frykenstrand
På E45, vejen fra Danmark til skiferien i Dalarna, ca. 300 km nord for Göteborg, 125 km nord for Åmål og 7 km nord for Sunne og kort før Torsby ligger det 3-stjernede Hotell Frykenstrand. Et helt oplagt sted til at tage en overnatning på vej mod skiferien i de svenske eller måske de norske fjelde. Frykenstrand har en ekstremt smukt beliggenhed direkte ned til søen Fryken. Hotellet er placeret lige på E45, ud til den sydligste del af søen Fryken. Den del af søen der hedder Øvre Fryken. Syd for Sunne findes Mellem Fryken og så findes længere sydpå også Nedre Fryken. Alle tre dele af søen danner en smuk baggrund for et smukt landskab. Et landskab som Hotell Frykenstrand klæder godt.

Du kan bade og gå i Sauna ved Hotell Frykenstrand både sommer og vinter

Som at være hjemme
På Hotell Frykenstrand forgår tingene stille og roligt og der er ingen stress. Det er let at parkere bilen. I bliver taget godt imod i receptionen, I kan stille og roligt finde jeres værelse og måske inden tage en kop kaffe eller måske gå i restauranten eller baren. Man føler sig hurtigt hjemme på Frykenstrand. “Vi forsøger at lave vores hotel, så det føles som om man er hjemme når man besøger os. Et besøg hos os skal være en del af skiferien og den hygge der følger med”, forklarer hoteldirektør Pontus Boman til SkiSverige.dk

Der er masser af små hyggelige kroge på Hotel Frydenstrand.

Værelser til alle behov og muligheder for aktiviteter
Der findes i alt 62 værelser på Hotell Frykenstrand. Og de findes i flere størrelser og prisklasser. Blandt andet er der mulighed for familierum, og så har rigtig mange af værelserne udsigt over søen. På hotellet findes flere hyggelige områder, hvor I kan slappe af og være sammen om sociale aktiviteter. Der findes et poolbord, og så er der altid kaffe på maskinerne og tændt stearinlys. Og så kan I benytte saunaerne, der både findes ved søen, men også i selve hotellet. Det er fantastisk, at kombinere sauna med en badetur i søen, der kan være en kold, men frisk fornøjelse. Hotell Frykenstrand egner sig perfekt til en aften med et brætspil eller måske blot sidde i ro og mag og læse en bog.

Der er masser af hyggelige værelser i forskellige størrelser på Hotell Frykenstrand.
Morgenmaden på Hotel Frydenstrand serveres med fantastisk udsigt.

Vågn op og kom hurtigt på ski
Når I vågner på Hotell Frykenstrand, så er der ikke langt tid til at I kan klikke støvlerne i bindingerne og kaste jer ud på pisterne. For der er kun et par timers kørsel til alle de populære skiområder som Dalarna er så rig på. Kommer I tidlig afsted, så venter der stort set en hel skidag. Det i sig selv kan være en oplagt grund til at tage den ekstra overnatning.

Afstand fra Hotell Frykenstrand til:
Kläppen skiresort: 163 km.
Branäs skianlæg: 102 km.
Lindvallen, Sälen: 203 km
Stöten: 193 km.
Idre Fjäll: 289 km
Romme Alpin: 202 km
Orsa Grönklit: 263 km

Ski Sunne
Er I ikke på vej til skiferie i Dalarna, så kan I alligevel kombinere et ophold på Hotell Frykenstrand med at stå på ski. Et kvarters kørsel fra hoteller ligger nemlig skiområdet Ski Sunne. Ikke det største af de svenske skiområder, men et super hyggeligt området, hvor du sagtens kan få et par gode dag på ski. Skiområdet indeholder en række gode røde og blå pister, så alle har mulighed for godt skiløb. Der er nybegynderområde af høj kvalitet, og så er det super hyggeligt at lave sin frokost over de opstillede grilsteder.

Det nærtliggende Ski Sunne er et super hyggeligt, men dog mindre skiområde.

Stolthed over den lokale Selma Lagerlöf
En af Sveriges mest berømte forfattere, Selma Lagerlöf blev født og døde i Sunne, få kilometer fra Hotel Frydenstrand. Forfatteren levede fra 1858 til 1940. Hun fik sit store gennembrud med romanen Gösta Berlings Saga i 1891. I 1909 fik hun Nobelprisen i litteratur. Hendes mest kendte bog er Nils Holgersson forunderlige rejse. Og netop den bog kan man ikke undgå at bemærke via flere billeder med reference til fortællingen på hotellet, men også generelt i området. Det er stolte af Lagerlöf omkring Sunne, og det forstår man godt, når man sætter sig ind i det fantastiske forfatterskab, hun har leveret. Et ophold på Hotell Frykenstrand er en oplagt mulighed til at fordybe dig i Lagerlöfs bøger.

Selma Lagerlöf statue i selve Sunne by.

Glæder sig til at se flere danskere
Der findes danskere, der har opdaget fordelen ved a benytte sig af Hotell Frykenstrand på vej til skiferien. Men der er absolut plads til endnu flere, der stopper ind på vej til skiferien. “Vi har en del danskere i forbindelse med byttedagene i skiområderne i højsæsonen. Men vi vil rigtig gerne have mange flere danske besøgende. Vi synes sev vi har meget at tilbyde”, forklarer hoteldirektør Pontus Boman til SkiSverige.dk.