Diverse

7 Fantastiske Sportsarenaer i Danmark

Der findes mange flotte arenaer, hvor du kan se live sport i Danmark. Med alt fra den nyere Royal Arena i København til den historiske Ceres Park i Aarhus, er der lidt af hvert i det danske land. Vi har udvalgt syv imponerende arenaer, som vi anbefaler, at du besøger mindst én gang i dit liv. 

Frøs Arena i Vojens 

En af de største ishockeyhaller i Danmark er Frøs Arena, som ligger i Vojens i Sønderjylland. Den blev bygget i 2011, da den skulle erstatte den tidligere skøjtehal i Vojens. Det var det samme år, at SønderjyskE indviede arenaen med en hjemmekamp mod Odense Bulldogs. Der er 2000 siddepladser og en kapacitet til op til 5000 tilskuere. Kigger vi på en skisport som ishockey, kan vi se, at det ikke kun er populært i arenaerne. Kigger vi på sportsvæddemål er ishockey hos Mr Green også en af de sportsgrene, som danskerne spiller mest på. 

Royal Arena På Amager

En af de nyeste arenaer i Danmark er Royal Arena. Der er tale om en multiarena, som åbnede i 2017. Her er der koncerter, sport og andre arrangementer i løbet af året. Blandt andet har Royal Arena dannet rammerne for ishockey VM og samt verdensmesterskaberne i herrehåndbold. Med plads til op til 13.000 tilskuere til sport, er der tale om den største arena i Danmark. Det var også et dyrt projekt, som endte med at koste omkring 1,4 milliarder danske kroner, inden det blev færdiggjort.

Jyske Bank Boxen

Måske blev Royal Arena designet til at være lige det lidt større end Jyske Bank Boxen. Denne arena ligger i Herning, og der er plads til op til 12.500 personer, når der er sport i hallen.
Jyske Bank Boxen blev bygget i 2010, og samme år var der koncerter med blandt andet Lady Gaga, Prince og Elton John i arenaen. Det var også i 2010, at der blev afholdt EM i håndbold for damehåndbold i Jyske Bank Boxen. Arenaen kostede intet mindre end 329 millioner kroner at opføre. 

Gigantium og Aalborg Håndbold

Royal Arena og Jyske Bank Boxen har til fælles, at det ikke er hjemmebane for en bestemt sportsklub. Det er Gigantium til gengæld. Her er der tale om Aalborg Håndbolds hjemmebane, og der er plads til op til 6500 tilskuere. Arenaen bruges til meget mere end håndbold. Der er også blevet arrangeret Dansk Melodi Grand Prix i hallen mere end fem gange. Den har også dannet rammerne for såvel herrernes som damernes Europamesterskab i håndbold. 

Den Historiske Ceres Arena

Ikke langt fra Gigantium finder vi Ceres Park & Arena. Det er historiske faciliteter, som går helt tilbage til 1918. Oprindeligt set blev Aarhus Idrætspark tegnet af Axel Høeg-Hansen. Selveste Kong Christian X og Dronning Alexandrine var i Idrætsparken, da den blev indviet i sommeren i 1920. Det samme år spillede AGF en fodboldkamp på stadionet hvor de spillede mod Aarhus 1900 i en venskabskamp. 

Der er tale om et historisk område, som senere er blevet genopbygget. Blandt andet blev en af hallerne brændt ned under Den Anden Verdenskrig. Senere blev den genopført i 1947, efter krigen var slut. Kort efter årtusindeskiftet gennemgik Aarhus Idrætspark også en ombygning til omkring 240 millioner kroner, som bevirker, at det historiske område stadigvæk kan danne rammerne for store som små sportsbegivenheder den dag i dag. 

Ballerup Super Arena er kendt For cykling

Royal Arena er langt fra den eneste imponerende sportsarena på Sjælland. I Storkøbenhavn finder vi Ballerup Superarena, som har plads til 9200 stående gæster. Arenaen åbnede sine døre i december 2001. Mange kender den især, da den er cykelbanen for de bedste banecykelryttere i Danmark, som kører for Team Danmark. Der har også været VM i badminton, landsholdskampe i basketball, VM i banecykling og meget mere i Ballerup Super Arena. Desuden har der været koncerter med såvel danske som internationale navne med blandt andet Thomas Helmig og Rihanna. 

Se Kolding i Sydbank Arena

Vi slutter af i Jylland i Sydbank Arena, som også er kendt som Koldingehallerne. Her kan du blandt andet se KIF Kolding spille deres hjemmebanekampe i håndbold. Hvis du ikke er fra byen, kan du overveje at overnatte på Kolding Sportel. Det er et sportshotel med op til 174 sengepladser. 

Vi kan også varmt anbefale at se de dygtige damer spille basketball med Kolding Knights, der tørner ud i deres opgør i løbet af året. Desuden danner Sydbank Arena rammerne for den største padelforening i Danmark i form af KIF Padel Club. Ligeledes hører Bowling Klubben Trekanten til Sydbank Arena. Det er en af de største bowlingklubber i Danmark, og det er bestemt også hyggeligt at opleve dem give dem gas live.