Amager skibakke

Skistjerner skal dyste i København

De største internationale freestyle skistjerner besøger København til en spektakulær sommer freestyle-konkurrence på CopenHill den 10. juni.

I København skal vi ikke længere søge sydover eller nordpå for at få den fulde skioplevelse. På Amager ligger Københavns egen skibakke, CopenHill. Her leveres god stemning og skiløb året rundt. Igen i år lægger den famøse, grønne skibakke hus til en spektakulær og tilskuervenlig sommerski-konkurrence! Et lineup med verdens bedste freestyle skiløbere dyster lørdag d. 10. juni mod hinanden. Heri blandt kan den olympiske medaljevinder og verdensstjerne, Jesper Tjäder.

Olympisk medalist i København
Til trods for at Danmark ikke er et land med nævneværdige højder, kommer der besøg fra blandt andet Sverige, Norge og England til dette års Scandinavian Team Battle. Sidste års vinderhold, Sverige, vender stærkt tilbage. Igen i år med verdensstjernen, Jesper Tjäder, på holdet. Jesper Tjäder har imponeret med hans vilde talent og evne til at gøre hvad kun få eller sågar ingen har gjort før.  Senest vandt han i 2022 en bronzemedalje til Vinter-OL i Beijing. Dertil har han det seneste år overtaget rekorden for verdens længeste railslide på intet mindre end 154,49 meter. Hans konkurrenter til dette års konkurrence vil løbende annonceres på eventets tilhørende Facebook-begivenhed samt på copenhill.dk.

Fra det danske team kan tilskuerne igen se frem til at se Jakob Ebskamp brillere. Hjemmebanefordel beretter han ikke om, men Ebskamp udtrykker ydmygt følgende: “Som dansker er man fra starten bagud i forhold til de store skinationer, hvor børn vokser op med ski på fødderne, men nu med CopenHill som træningsfacilitet, kan man efterhånden godt erklære, at Danmark har en plads på ski-verdenskortet. For mig, er en sand drøm og et privilegium, at få lov at køre konkurrence mod de allerstørste inden for sporten og så endda på hjemmebane.”

Suveræn ski-stemning under sommerens sol
Det er særdeles unikt, at man i Danmark kan lægge grund til en skikonkurrence – og så endda om sommeren. Dørene åbner fra kl 15.00, hvor man skal være hurtig for at få fingre i de helt gode pladser. Oplev de vildeste tricks og den fedeste energi på den grønne bakke, når konkurrencen starter kl. 16.00. Pladsen omkring skibakken vil efter konkurrencen kl. 18.00 dufte af lækker streetfood, kolde øl vil serveres fra fad og fed musik fra DJ-pulten vil kunne høres. Her vendes konkurrencens ypperste tricks og bedrifter, mens der varmes op til årets efterfest.

Efterfest med en Emil Kruse
Efter afvikling af konkurrencen rykker arrangementet på toppen af Amager Bakke – et venue med én af Københavns absolut bedste udsigter. Her fejres vinderne af Scandinavian Team Battle 2023 til et brag af en efterfest! Til dette års efterfest, får vi lov at opleve en fantastisk koncert med selveste EMIL Kruse. Emil Kruse er en ener på den danske hiphop scene. Han skaber musik, du både kan danse til og rappe med på. Live koncerten foregår fra Rooftop caféen på CopenHill kl. 21.00 med gyldig billet.