Amager skibakkeFeaturesInternationale skinyheder

Nyt underlag gør en kæmpe forskel på CopenHill

CopenHill, Danmark bedste skianlæg, er et fantastisk sted. Bare det at man få minutters køretid fra centrum af Danmarks hovedstad kan stå på ski. Det er helt unikt. Og så udsigten, både over Øresund og over København. Den bedste i byen. Så er der atmosfæren på bakken. Specielt en sommeraften. Det er noget særligt. Plus hele storytellingen om bakken. Et af verdens mest miljøvenlige forbrændingsanlæg, der er kombineret med muligheden for at dyrke skiløb og mange andre sportsgrene i det fri. CopenHill er bare en gave til alle os, der bor i eller besøger København. 

Men Copenhill, der åbnede i 2019, har også haft store udfordringer. For det viste sig at skiunderlaget blev ekstremt hurtigt slidt og måtterne skulle skiftes ud efter blot få år i funktion. Dette er en proces, der foregår i denne tid. En stor del af den nederste del af bakken er blevet skiftet. Men det øverste stykke, der også er det mest stejle og attraktive er endnu ikke blevet udskiftet. Hvis du besøger bakken i denne tid har du altså lejlighed til at mærke forkellige mellem de slidte måtter og de nye måtter. Det har SkiSverige gjort . Forskellen er enorm. Det er næsten umuligt at få bid på de slidte måtter, mens man på de ny måtter kan opnå noget, der mindre om skiløb på sne. Man kan kun glæde sig til at det hele er skiftet og så igen kunne glæde sig over at København har en skibakke. Det forventes det at være omkring påske

Og det nye underlag er mere slidfast end det første og holdbarheden vil derfor være længere.

Udsigten fra CopenHill er helt unik.