BranäsFeatures

Ny lift i Branäs er en succes

En af danskernes favoritdestinationer i Sverige, Branäs i Värmland, havde til sæson 22/23 investeret i en ny lift, Topexpressen, der kører fra Mattesdalen til toppen af området. En distance på mere end en kilometer og med en faldhøjde på 350 meter.

Branäs melder nu at liftens første sæson har været en succes, og medvirket til kortere liftkøer og i øvrigt lokket flere mennesker til Mattesdalen-området.

“Toppexpressen har åbnet skiløbet i Branäs på en helt ny måde. Tidligere skulle man tage flere lifter for at tage fra Mattesdalen til toppen, men nu er det nok med en. Omløbstiden er blevet betydeligt kortere, og nu kan du køre på den populære Långsvängen igen og igen”, forklarer Anton Renström, der er teknisk chef hos Branäsgruppen.

Toppexpressen er en af de største investeringer, der nogensinde er gjort i Branäs, og er også startskuddet til en række andre forbedringer, som vil gøre skiområdet endnu bedre.

Långsvängen er blevet endnu længere og vi har flytte parken. Torvet i Mattesdalen er blevet større og vi har skiftet hele snesystemet i området omkring den nye lift med 62 helautomatiske snekanoner”, uddyber Anton Renström.

270 947 personer kørte med den nye lift i den netop afviklet sæson, og de kørte i lat 788 275 gange.