Skisport

Kender du? Pernilla Wiberg

Sverige har haft mange store skistjerner i tiden løb. Både i langrend og i de alpine discipliner. Den største kvindelige skistjerne Sverige har haft er helt sikker Pernilla Wiberg.

Pernilla Wiberg er født den 15. oktober 1970. en tid hvor der endnu ikke var mulig at benytte sjove tjenester som BlackjackNorge. Hun opnåede som juniorskiløber ikke de store resultater selvom hun deltog ved VM i både 1987 og 1988. Hun brugte dog ikke kun tiden på norskespilleautomater.eu, og som senior kom der store resultater allerede tidligt. Der blev gjort store fremskrift. Hendes World Cup debut var i Sverige i Vemdalen den 13. marts 1990. Her blev hun nr. fem i slalom og fem dage senere blev hun nr. tre i storslalom i Åre, også i Sverige.

VM- og OL-medaljer
I 1991 hentede hun hele tre World Cup-sejre og ved VM 1991 vandt hun sin første VM-medalje, da det blev til guld i Storslalom i Saalbach i Østrig. Den første VM-guldmedalje til en kvinde fra Skandinavien i 33 år. I 1992 var der olympiske vinterlege i franske Albertville. Her sejrede Wiberg i storslalom.
Allerede to efter, da der blev lavet om på den olympiske struktur, var der OL i norske Lillehammer. Igen blev det til guld til Wiberg. Denne gang i den kombineret konkurrencen, der bestod af slalom og styrtløb. Karrierens sidste OL-medalje var af sølv og blev vundet ved OL 1998 i japanske Nagano.

Ved VM er det ud over den overraskende sejr i 1991 blev det to gange guld i Sierra Nevada i 1996 i henholdsvis slalom og den kombinerede konkurrence. I 1999 i Vali blev det til guld i kombineret og sølv i slalom. Karrierens sidste VM-medalje kom i 1997 i franske Sestriére, hvor det blev til bronze i styrtløb.

I alt blev det til 24 World Cup sejre i karrieren. Den bedste sæson var 1996/1997, hvor hun vandt ti World Cup løb samt den samlede titel i både slalom og i kombineret.

Har eget hotel
Efter karrieren er Wiberg blev en succesfuld forretningskvinder og driver og ejer Pernilla Wiberg i øvrigt Pernilla Wiberg Hotel I Idre Fjäll i Dalarna. Hun har været en del af den internationale olympiske komite, og har haft en lang række øvrige poster i båd erhvervslivet og i sportslige organisationer. Hun er gift med Bødvar Bjerke og har to børn.