Hvad er BSI?

Efter at have drømt om det i rigtig mange år er jeg, i skrivende stund, på vej til et kursus, der hedder BSI1, og som varetages af Den Danske Skiskole.

Men det er vel passende at indlede denne “blog” med at beskrive hvad det der BSI egentlig er.

BSI står for Basic Ski Instructor, og er første niveau af Den Danske Skiskoles uddannelsesvej. For at blive Basic Ski Instructor kræves det, at man består kurserne på henholdsvis BSI1 og BSI2. Med disse to kurser kan man kalde sig instruktør med BSI niveau, og har muligheder for at undervise på ski. Det lyder jo sådan meget cool!

Men skal være en meget erfaren skiløber for at deltage på BS1, og så skal man være indstillet på et meget krævende og intensivt kursus.Kurset består af egenfærdighedstræning, træning af skolesving, undervisningsmoduler, Alpin teori om aftenen, videofejlretning af eget skiløb samt en eksamen i teori og egenfærdighed.

Jeg forventer at jeg kommer til at lave store ændringer i mit eget skiløb. Og måske er dette for sent!! Jeg er trods alt 48 år…Og så den der eksamen!! Vi skal gennemgøre en bunden opgave i egenfærdighed. Uha Uha…

Og så er der det i det, at hvis en kursist har et niveau som begrænser det øvrige hold, har uddanneren muligheden for at flytte vedkommende til et teknikhold. Det kan jo i princippet ske for mig!