Kungsberget

Kungsberget giver snegaranti til juleaften

Der har været masser af kulde og dermed gode forhold til at producere sne i store dele af Sverige i dette efterår. Det gælder også i Kungsberget, tæt ved Stockholm. Her åbner de sæsonen den 15. december med flere åbne pister end nogensinde til premieren.

“Vores forudsætninger inden premieren har aldrig været så gode som i år. Den længevarende kulde gav os en god start på sæsonen, så vi kan producere meget sne”, udtaler Anton Renström, der er teknisk chef på Branäsgruppen, som står bag Kungsberget.

“Vores snekanoner køre på max kapacitet hvilket gør at vi har kunnet skabe en rigtig base til at der bliver herligt skiløb til premieren. Vandet låner vi fra Lillån og Jädraån, som så kommer tilbage, når foråret kommer”, udbyder Anton Renström med henvisning til de to floder.

Den effektive sneproduktion åbner også for udvikling af andre dele af skiområdet.  “I og med at vi producerer den mængde sne, som vi gør, kan vi fortsætte forbedringer og udvikle andre dele af skiområdet. I år ser vi frem til at præsenterer en ny Snowracerbane, hvor sneproduktionen spiller en nøglerolle for at gøre dette muligt”,  Mikael Elford, kommercielt chef hus Branäsgruppen.

For dig der længtes efter en jul i et skilandskab ser prognosen meget lovende ud. Kungsberget lover sneklædte pister til jul og med gode forudsætninger for et rekordantal pister åbne. “Lige nu ser forudsætningerne virkelig Got ud. Kulden ser ud til at holde og den intensive snelægningsarbejde fortsætter”, afslutter Anton Renstörm.