Diverse

Skisæsonen kan starte i Danmark

Det lyder næsten for utroligt, men det er muligt at køre på alpin ski i Danmark. Hedeland Skicenter ved Hedehusene på Sjælland er Danmarks største skicenter. Her findes en bakke, anlagt kunstigt i 80’erne. Denne har en 282 lang piste med et fald på 45 meter.

Lad det være sagt med det samme. Du skal ikke sammenligne en dag på Hedeland med en skitur til Sverige, Norge, Alperne eller andre steder. Ikke engang en endagestur til nogle af de sydsvenske skidestinationer kan du sammenligne med. Du skal sammenligne det med en dag hjemme foran fjernsynet eller andre kedelig aktiviteter. For det er dejligt, at det i Danmark kan lade sig gøre at blive transporteret af en lift op af en bakken, og bagefter køre ned af bakken på ski. Det er dejligt at komme ud i sneen og mærke kulden mod kinderne. Det er dejligt at få skistøvlerne på og klikke dem i bindingen. Når det er sagt, så er det altså en begrænset skioplevelse man kan få i Hedeland Skicenter. Bakken er meget kort, og lifterne er ikke stedet, hvor man får en stor oplevelse.

Den største attraktion på Hedeland Skicenter er uden tvivl Snowparken. Super god lille park, hvor der er god mulighed for at træne et par hop og tricks. Rigtigt godt lavet af Roskilde Skiklub, der administrerer Hedeland Skicenter.

Skicenteret har tre lifter. De to kører til toppen af bakken, men nr. tre er til det lille begynderområde. Lifterne er kabler, der kører rundt med påsat tallerkner påsat, som man kan sidde på. For at komme på tallerkerne skal man komme op i fart ved at hive fat i kablet inden tallerknen kommer. Dette kræver gode handsker, der ellers kan blive ødelagt. Og det kan være svært for børn og nybegyndere. Men personalet ved lifterne er fantastisk hjælpsomme og sørger for at give alle en god oplevelse. Lifternes samlede kapacitet er ca. 1800 personer i timen.

Sneen i området er selvfølgelig, som sneen er i Danmark. Fire snekanoner supplerer, hvilket er imponerende efter danske forhold. Men det er svært at lave et sneområde i Danmark, og der bliver meget hurtigt slidt ved lifterne og omkring snowparken.

Ved skicentreret findes muligheder for at købe lidt forplejning og gode muligheder for at nyde dette i sneen. Liftkortet er et stempel i ansigtet, hvilket er en god iden, der fungerer super godt. Omkring 300 par ski og 500 par støvler råder udlejningensdelen over. Desværre opstår der meget hurtigt lang kø til denne udlejning.

Hedeland Skicenter er en super mulighed for nybegyndere til at prøve fornemmelsen af at stå på ski. Det kan gå som en smagsprøve inden en skitur. Men man må ikke forventet en stor skioplevelse og man må ikke sammenligne med nogen skidestinationer i andre lande.

DSC_0100
Annonce:

Fakta om pisten på Hedeland skicenter:
På den første tredjedel har bakken en hældning på 27,42%, hvilket svarer til en rød piste. Den midterste tredjedel hælder 15,85%, der lige akkurat kan angive blå. Nederste tredjedel er hælder 2,85%, så det er en ekstremt svag grøn. Alt i alt kan en tur fra toppen og ned betegnes som en tur på en blå piste, omend i den lette ende af blå.

DSC_0092

Læs meget mere om Hedeland Skicenter her. Du kan se pistekortet her.