Kungsberget

Kungsberget skal udbygges for 180 millioner kroner

Torsdag blev det på et pressemøde afsløret, at virksomheden Branäsgruppen investerer 180 millioner svenske kroner i at udbygge området Kungsberget. Branäsgruppen er en hastig voksende virksomhed, der administrerer destinationerne Branäs, Kungsberget, Vallåsen samt også de mindre Annaboda og Tolvmannabacken. Siden 2010 er investeret omkring 500 millioner kroner på at udvikle Kungsberget, der er placeret omkring 200 km nord for Stockholm og omkring 770 km fra København.

Til sæson 2016/2017 investeres yderligere 180 millioner kroner i at stedet. Der bliver åbnet et helt nyt skiområde på bjergets sydlige side. I forbindelse med dette bygges en 8-personers expresslift og desuden udbygges Kungsbergets skiproduktionssystem.

Liften, der bliver 950 meter lang og får en højdeforskel på 185 meter, skal leveres af virksomheden Leitner, og bliver den blot fjerde af slagsen i Sverige. De øvrige er placeret i henholdsvis Åre, Lundvallen og Tåndådalen. Dermed bliver den i Kungsberget den sydligste i Sverige. Kapaciteten bliver på 4000 personer i timen. Farten på liften bliver på 5 meter i sekundet, og dermed vil en tur tage blot tre minutter. Det nye skiområde kommer til at bestå af fire kilometerlange pister, som bliver henholdsvis blå og råde. På bjergets sydside er eftermiddagssol. Desuden er også planlagt at bygge yderligere overnatningsmuligheder i Kungsberget. Disse bliver, som de mange der allerede er lavet, i ski in/ski out.

Lige nu består Kungsberget af 11 lifter og 16 pister. Området er meget brugt af endages besøgende fra Stockholm, og antal danskere, der besøger området er meget lille.

Læs mere om Kungsberget her.

kungsberget2016_4
Kungsberget er et meget familievenligt område, hvor nybegyndere og børn har super forhold.

kungsberget2016_3