SälenVallåsen

Sæson 2015/2016 blev den bedste nogensinde for de svenske skidestinationer

- Specielt Vallåsen har stor fremgang

Totalt 1,38 milliarder svenske kroner blev der i sæson 2015/2016 solgt lifkort for på de svenske skidestinationer. Dette er en stigning på 6,2 procent i forhold til året før, og omsætningen er den bedste nogensinde.

“På trods af en hård sæsonstart blev det en fin vinter med marts som topmåneden. Vi havde flere åbningsdage end vinteren før specielt i det sydlige Sverige”, forklarer Titti Rodling fra de svenske skianlægs sammenslutning.

Annonce:

De 1,38 milliarder er opgjort uden moms, og er fordelt på 1,9 millioner personer, der købte et pistekort. “Vi er meget tilfredse med resultatet og de store satsninger, som vores medlemmer foretager. Foran os ligger det vigtige job med at uddanne den næste generation af skiløbere heriblandt nye svenskere, der ofte ikke har relation til skiløb. Her har de mindre anlæg en vigtig rolle”, uddyber Titti Rodling.

Den største omsætning havde Sälen området med 404,5 millioner svenske kroner, hvilket stort set er det samme som året før. 250,4 millioner blev der omsat for i Åre-Edsåsdalen, hvilket er en fremgang på 11 procent i forhold til året før. Åre-Edsåsdalen er næststørst, mens Vemdalen er tredjestørst. Den største fremgang har de på danskernes fortrukne skidestination, Vallåsen, der omsatte for 14,3 millioner, hvilket er en fremgang på hele 83 procent, og er en halv million mere end Isaberg, der dog også havde en fremgang på 30 procent. Også andre af danskernes favoritter som Idre Fjäll og Branäs, har haft fremgang på henholdsvis 7 procent og 15 procent.