ÅreBranäsHovfjälletIdre FjällKläppenSälen

Sverige byder også på skiløb på sorte pister

- Man bliver overrasket

Mange forbinder Sverige med familievenlige forhold for skiløbere og dermed pister uden de helt store udfordringer.. Men faktisk byder skiområderne i Danmarks naboland på flere svære, sorte pister end de fleste regner med. I de følgende er samlet lidt informationer om mulighederne for de danskere, der ønsker lidt fart og høj sværhedsgrad på skituren til Sverige.

Helt mod nord i Lapland findes området Riksgränsen, der for mange er det ultimative sted både for ski- og for naturoplevelser. Her findes 8 sorte offpiste nedfarter og en enkel sort officiel piste med navnet Skimastern. For at komme til Riksgränsen er den bedste løsning at flyve til Kiruna. Nabo til Riksgränsen er Björkliden. Her hedder de sorte pister Rallarsvängen og Svarte Björn.
Også i Nordsverige kan du i Åre, der er opdelt i områderne Duved, Åre by og Åre Björnen,  køre på flere sorte pister. Lundsrappet og Störtloppet er oplyst til aftenkørsel, men andre sorte pister er Olympiavägen og Träningsbacken, og Rodbranten, Slalombacken og Hummelbranten.

Sorte pister i Dalarna
I Dalarna, lidt tættere på Danmark er der også gode muligheder for at køre sort. I Idre Fjäll kan du køre på hele 9 sorte pister inkl. den berømte Chocken, hvor hældningen er ekstreme 46 grader. I Kläppen, der netop har fået ny gondollift, kan du benytte hele ni sorte pister, og faktisk kan du blive udfordret af høje hældningsgrader.
I selve Sälen området kan du i Lindvallen køre på tre sorte pister, Tandådalen har hele syv af de svære pister, mens Hundfjället tilbyder fire sorte pister.
Orsa Grönklitt, hvor du kan møde rovdyr, kan du også køre på et par sorte pister. Den ene, Biffen, kører faktisk langs stedets rovdyrpark.

Selv i Sydsverige
Faktisk kan man også køre på sorte piste i det sydlige Sverige, Både Isaberg og Mullsjö har korte distancer, der beskrives som sort. I Isaberg hedder den Slalombacken og i Mullsjö Svartebacken. Men der er tale om kort pister. Lidt længere nordpå i det meget veludbygget og familievenlige Branäs i Värmland findes også et enkelt mindre sort piste, som de fleste øvet dog godt kan køre på. Til gengæld findes der hele fire sorte pister, Harsprånget, Järvstupet, Björnfallet og Mårdstigen, i Hovfjället. Stedet der er kendt for at havde de sydligste fjelde, og er placeret kun 600 km fra København.

Annonce:

Annonce:

Annonce: