FeaturesSälenStöten

Læsere af magasin kårer Stöten til bedste destination

Læserne af magasinet Freeride har kåret Stöten ved Sälen i Dalarna til både bedste svenske skidestination, bedste destination for børnefamilier og for at have bedste piste.

21 procent af de 12.658 afgivet stemmer pegede på Stöten som bedste skidestination, mens tallet var 23 procent i afstemningen om bedste destination for børnefamilier. Hele 31 procent pegede på Älven som bedste piste i Sverige.

“Vi er utrolig stolte over vores udmærkelser. Lidt ekstra glad bliver man, når det er skientusiaster , som Freeriders læsere som stemmer på os. Vi har i lang tid investeret i udviklingen af Stöten, og det er fantastisk at vores ambitiøse arbejde værdsættes af både børnefamilier og dem, som vil have lidt sværere skiløb”, forklarer Johan Thorn fra Stöten i Sälen.

Der er de seneste år investeret omkring 300 millioner kroner i at udvikle anlægget. Blandt andet er lavet 6-stoleliften Vargy Express og et nyt sneproduktionsanlæg.. Desuden er gjort store investeringer i boliger, dog i takt med udvikling af pister og lifter, så der ikke bliver trængsel i anlægget.

Stöten ligger i den nordlige del af Sälenfjällen bare 15 minutter fra den nye Scandinavian Mountains Airport. Området har 22 lifter og 48 pister og der er i omårdet en faldhøjde på 270 meter, mens Sälens længste piste, Mormors störtlopp er på hele 3060 meter.