Orsa Grönklitt

Nye sneproduktionsinvesteringer i Orsa Grönklitt

Skidestinationen Orsa Grönklitt havde i den forgangne sæson åbent et halvt år fra november og frem for langrend, mens den alpine del var åben fra december og ind i maj. Imponerende i sig selv. Men nu vil de foretage yderligere investeringer i sneproduktion på destinationen, der er placeret i Dalarna, og som administreres af Grönklittsgruppen.

“Over tre omgange skal vi nu gøre vores anlæg til sneproduktion endnu bedre”, forklarer Mark Baljeu, der er koncernchef for Grönklittsgruppen AB.

Det første trin indebærer et topmoderne produktionssystem med udgangspunkt i søen Rädsjön, der ligger tæt omkring en kilometer fra området. Systemet findes allerede i dag, men får i fremtiden flere aspekter heriblandt til den kommende vinter en hovedledning til Söderbacken, der er en del af Orsa Grönklitts hovedområde. Med denne kan der produceres masse af sne ligeså snart kulden kommer.

Desuden udbygges allerede nu snekanonsystemet til langrendsområdet, mens der på et senere område udbygges system til Mellanbacken og Norrbacken som de næste tring. “Det er en stor satsning vi udfører på omkring 35 millioner kroner de første to år. Men dette indebærer at vi med sikkerhed kan åbne sæsonen tidligt samt være sikker på at kunne tilbyde rigtig gode forhold”, lyder det videre fra Mark Baljeu.

I øvrigt fik Orsa Grönklitt prisen som “Årets vintersportanlæg” ved konferencen “Ski og penge” i Stockholm den 18. maj. Læs mere om destinationen her.