FeaturesNyhederUlrichehamn

Ulricehamn skicenter overrasker

Vil man på ski i det sydlige Sverige indenfor få timers kørsel fra Danmark, er man også bevidst om, at det bliver på en relativ mindre destination. Vælger man Ulricehamn Skicenter til en sådan tur, bliver man faktisk overrasket over hvor meget destinationen byder på.

Du kan komme til Ulricehamn på mindre end fire timer, og her venter et område med hele syv lifter og syv pister.

Man bliver budt velkommen til Ulricehamn Ski Center.

Den helt store force hos Ulricehamn Skicenter er, at her findes alt, der skal bruges for at børn kan få den perfekte start som skiløber. Her er både karrusellen, hvor de små kan lære at køre i lift, rullebånd og to tallerkenlifter i børneområdet. Faktisk kan dette område uden problemer matche mange af dem, man finder på de større skidestinationer i Dalarna. Imponerende at der findes børnepister af flere sværhedsgrader i et så lille område. Men også imponerende at der findes varmestuer og nogle forholdsvis nye toiletter dedikeret til begynderområdet.

Der er mulighed for at varme sig i børneområdet i Ulricehamn.

Fire grønne pister findes i børne- og begynderområdet. Desuden findes to super gode blå og en enkel rød piste samt en snowpark i Ulricehamn Skicenter. Alle de tre store pister er super velegnet til godt skiløb og har en god længde. Den røde Bogebacken er normalt også den piste med mindst trafik, og dermed den absolut mest anbefalesværdige.

Området har kun træklifter, men disse er super effektive og holder normalt et højt tempo. Hovedliften fra området ved skiudlejlningen er dobbelt, hvilket mindsker kødannelse.

Snowparken ligger øverst i området, og er faktisk imponerende stor i forhold til områdets generelle størrelse. Parken har sin egen lift, og så er der en super smuk udsigt fra parken over Ulricehamns by og Åsunden-søen. På dage med godt vejr er stemningen i snowparken fantastisk.

Ulrichamn blev sidste år en del af Branåsgruppen, og gennemsyrer allerede destinationen. Skiudlejningen, skiskolen og hele det visuelle har fået et enormt løft. Nu mangler man blot også at få skabt lidt mere atmosfære i skicenterets restaurant, der serverer alle de klassiske rettet til, for danskere, billige priser, men som fremstår kedelig og bar.

Det er let at komme fra skiudlejning til pisten.

Desværre er det ikke muligt at bo på selve Ulricehamn Skicenter. Men skiområdet ligger i selve Ulricehamn by, hvor der naturligvis er flere overnatningsmuligheder. Blandt andet kan man bo på camping- og hytteområdet Skotteksgården. Dette findes mindre end 10 minutters kørsel fra skiområdet. Her er hytter og lejligheder af flere størrelser.