FeaturesKungsberget

Børnevenlige Kungsberget har vokseværk

SkiSverige.dk har i uge 7 besøgt Kungsberget nord for Stockholm. En destination der ikke er overrendt af danskere, hvilket er synd, da forholdene er super gode.

Kungsberget finder man i det østlige Sverige, 200 km nord for Stockholm og 770 km fra København. Området består af 13 lifter, heriblandt en 8-personers effektiv stolelift, og 22 pister

Det første ord der sprang frem i bevidstheden hos skribenten af denne artikel ved ankomsten til Kungsberget var effektivitet. For hos Kungsberget fungerer det hele bare. Det er super let at finde nøglekortene til dit overnatningssted, det er super let at afhente det forhåndsbestilte udstyr, og det er super let at tage lifterne op i området. Med andre ord: Du får mere effektiv skiløb, når du besøger Kungsberget. Vi boede i den helt nye Kungslodgen få meter fra pisterne. Nøglekortene lå ved indgangen, og parkeringen var få meter derfra. Udstyret stod klart i udlejningsbutikken, og de små ting, der skulle tilpasses ved udstyret, blev klaret på få minutter af nogle meget serviceminded unge mennesker.. Der gik under en time fra vi ankom til Kungsberget til vi stod ved liften med skiene på. Bare dejligt når man er sulten efter skiløb.
Hele systemet omkring udstyrsudlejningen i Kungsberget er i øvrigt bygget op omkring online booking. Har du ikke fået booket hjemmefra må du benytte dig af computere opstillet til formålet. Der er altså let.

Det er ekstremt let at booke og afhente udstyr i Kungsberget. Det hele står klar i båse, og via sms får gæsterne tilsendt nummeret på deres bås.

Er man ikke helt så effektiv til at få pakket tingene ud af sin bil, få skitøjet på og komme afsted til skiudlejningen, skal man ikke fortvivle. Hos Kungsberget har de nemlig åbent for pisterne hver aften til minimum kl. 19. Om torsdag, der er ankomstdag for mange, er der ovenikøbet åbnet til kl. 21. Man kan sagtens tage sig god tid, og alligvel nå godt skiløb. Skiløb i mørke er altid stemningsfyldt, og specielt hos Kungsberget er det godt. Her er nemlig både den store 8-personerslift og stort set alle pister på den hovedsiden af fjälllet åbne om aftenen. Og belysningen er effektiv. Der er ikke noget bedre end skiløb på en kold vinteraften. Stemningen er bare speciel, og man har tid til at øve sine sving.

Aftenskiløb er altid noget specielt. Hos Kungsberget er mulighederne for dette rigtig gode.

Ski in/Ski out
Lige meget hvad du booker af overnatning hos Kungsberget, så bor du ski in/ski out. Anlægget har vokseværk, og de seneste år er der hvert år er skudt nye overnatningsmuligheder op. SkiSverige.dk boede i år på Kungslodgen, hvor man via elevator bliver kørt stort set direkte ned på pisten. Fra lejlighederne, der er super moderne og rummelige har man udsigt og altan ud til pisterne, så det kan ikke blive mere optimalt. Så kan man også følge med i arbejdet med at klargøre pisterne til næste skidag. Ved siden af Kungslodgen findes Ski Lodge med badestue og den super hyggelige café, hvor man både kan spise frokost, men også nyde en øl til afterski. Faktisk findes der imponerende mange, i forhold til destinationens størrelse, restauranter og spisesteder i Kungsberget. Ud over Ski Lodgen kan man spise på Sofie pizzeria, hos Frøken Filipssons, på Karins og ofte også midt på dagen på Topstugaen.

Skikanoner
Desværre var SkiSverige.dk så uheldig i år at ramme Kungsberget efter en meget varm vinter uden meget natursne. Men som så mange andre svenske skidestinationer råder Kungsberget over et effektivt systemet til sneproduktion. Så vi oplevede heldigvis at vågne op til noget, der kom meget tæt på nysne. Det er dygtige folk, der arbejder hos Kungsberget, og de er eksperter i at gøre pisterne klar til morgenens skiløb.

Kungsberget har super effektiv sneproduktion.

Børnevenlighed taget til næste niveau
Det er som om, at Kungsberget har taget børnevenlighed-konceptet, og bragt det til næste niveau. Skiudlejningen er så effektiv, at børnene ikke når at blive trætte, og distancen, der skal tilbagelægges fra udlejningsbutikken til børneområdet er så lille, at selv de mindste børn kan klare den uden at gå kolde.
Børneområdet modsat de øvrige pister er perfekt. Liftkapaciteten er så stor, at kødannelsen er minimal selv i de store skiuger. Branäsgruppens maskot, Björnbusen, ligger ofte vejen forbi, hvilket børnene elsker. Og ellers er der bare rum til at børnene kan træne deres skifærdigheder. Naturligvis har Kungsberget også en super effektiv skiskole, hvor der er plads til alle niveauer og aldersgrupper.

Børnevenligheden er i højsædet hos Kungsberget.
Selv Afterski hos Kungsberget er børnevenligt. Den foregår hver lørdag på på Karins stort set midt i terrænet. Og naturligvis er der livemusik 

8-personers lift er hovedpulsåren
Blandt Kungsbergets 22 pister findes en række super gode blå- og røde pister. Specielt i området under Tre-stole liften finde gode pister med rigtig god hældning. Heldigvis kan flere af disse også nås via områdets hovedpulsåre, 8-personers liften midt i området. Denne, stadig nye lift, er super effektiv og behagelig, og giver også mulighed for at komme til det forholdsvis nye området på bagsiden af fjälllet. Fra dette er det mulig at komme retur til begge sider af hovedområdet, så alt i alt må man konstatere at området hænger rigtigt godt sammen. Man kan sagtens få kørt noget godt skiløb, men selvfølgelig skal man være bevidst om at Kungsberget er et forholdsvis lille skiområdet beregnet til børnefamilier.

8-personerliften er knudepunktet hos Kungsberget.

Masser af muligheder for sjov
Moderne skiløbere vil have sjov på pisten. Alle steder vokser der funparks og crossbaner frem. Her er Kungsberget ingen undtagelse. Selvfølgelig afhængig af sneforholdene bygger destinationer flere steder både parker, men især områdets crossbaner kan anbefales. Her kan du køre om kap med vennerne eller blot øve dine færdigheder. Til de små er især SuperMario stien super sjov, og noget der kan bruge timer på. Og dette i meget trygge omgivelser, hvor forælderne kan følge med fra bunden af området.
Men hovedattraktionen er dog den imponerende BigAirBag. Den største af sin slags i Nordeuropa, og noget der tiltrækker opmærksomhed. Puden måler  1,5 meter i højden, 10 meter i bredden og har en længde på 28 meter. Ideen er at man kan fortsætte sig skiløb efter landingen, og kan dermed øve hop mere virkelighedtro. Børnene elsker den, men pas på den er glat!

BigAirbag’en hos Kungsberget er fantastisk for børn og andre der kan lidt lidt action.
Der er stor udvalg af crossbaner og funparks hos Kungsberget.

Mad i det fri er altid godt
Det er noget af de bedste der findes. Altså mad tilberedt og indtaget i det fri og så ovenikøbet sammen med mennesker, som man holder af. Det er der rigtig gode forhold til i Kungsberget. Flere steder er nemlig opsat grillpladser med alt man har brug for til at kunne tilberede sin mad over åbne ild. Hos Kungsberget er alt til optænding, og man kan ovenikøbet sidde i læ, når solen ikke er der til at sprede varme. Det er egentlig bare at medbringe maden selv, og så sørge for at hygge sig.

Mad nydes bedst i det fri.

Konklusion: Kungsberget er perfekt til børnefamilier
Kungsberget er det optimale område til børnefamilier. Der findes alt som børnefamilier har behov for. Tingene fungerer helt optimalt, så man kan slippe for trætte børn allerede inden skiløbet er startet. Overnatningforholdene er super gode, og alle direkte ski in/ski out. Det er bare let og behagelig at bo i de topmoderne og veludrustet Lodges. Men også i Åhus-lejlighederne, på selve torget, i de nye Kungsstugorna og i de andre overnatningssteder er forholdene perfekte. Det er svært at pege på nogle mangler ved Kungsberget. Altså bortset at det ligger langt fra Danmark. Og så at området er småt til dem, der vil udfordres mere.

Det er ikke sidste gang SkiSverige.dk har besøgt Kungsberget.

Se alle fakta om Kungsberget via nedenstående link.