FeaturesLangrendVallåsen

Vallåsen gemmer sne til næste sæson

På skidestinationen Vallåsen på Hallandsåsen i det sydlige Sverige er det i denne sæson lykkedes at producere cirka 10 000 kubikmeter sne. Sneen gemmes nu, så der kan sikres en tidlig åbning på langrendsporet i næste sæson.

“Takket være den lange vinter har vi bygget op et lager, der kan række til at vi åbner hele sporet på 1,4 km tidligt i næste sæson. Præcist hvornår vi kan åbne i efteråret er endnu ikke bestemt, men sneen er nu sikre”, udtaler Vallåsens pladschef Jesper Malmquist.

I år benyttes savsmuld til at dække sneen, hvilke bidrager til at endnu mindre sne smelter over sommeren. Det er denne metode og Vallåsens snefabrik, der sikrer den tidlige åbning. “Det er faktisk utroligt, at vi kan åbne tidligere end anlæg, som ligger mere nordligt. Folk bliver ofte overrasket, når de hører at vi har åbnet så tidligt så lang sydpå, og når det er plusgrader og ingen sne andre steder”, uddyber Jesper Malmquist.

Vallåsen havde premiere på deres nye langrendssatsning i oktober 2020 og har også indledt en samarbejde med Vasaloppet og er dermed Sveriges sydligste Vasaloppscenter