BranäsFeatures

På ski første gang? Branäsberget er det oplagte sted

En gang skal jo være den første.

Har I aldrig været på ski. Eller har du selv kørt engang i 1990’erne, og synes at dine børn skal have muligheden for at lære det som små, men endnu ikke har fået arrangeret den skitur? Så er det er bare om at komme afsted. Og ja det kan være besværligt at pakke familien i bilen og køre langt. Men heldigvis er det muligt at gøre det lettere for jer selv.

Indhent gode råd
Har i besluttet jer for at skulle afsted, så er det bedste råd at tale med en, der har prøvet det mange gange før. Første skridt er nemlig at få styr på tøj til alle, både voksne og børn. Og dette er ekstremt vigtigt. Børn mister modet med det samme, hvis de fryser. De skal føle sig godt tilrette, og hverken have det for varmt eller få koldt. Fremskaf tøj der passer til vejrudsigten og specielt handsker er meget vigtige. Skitøj kan være dyrt. Men ofte kan man låne i omgangskredsen. Og det behøver heller ikke været de dyre mærkevare til de helt små. Faktisk har mange supermarkeder skitøj, der sagtens kan bruges, til meget rimelige priser. Og når børnene er vokset fra tøjet, kan dette jo sendes videre til andre eller give til de mange genbrugstilbud, der heldigvis findes. Handsker, skisokker, skiundertøj, skibukser, skijakke og gode trøjer er det helt basale. Desuden kan der bygges på efter forholdene. Husk at børn altid kører med hjelm, og kun når det er rigtigt koldt er der brug for yderligere til at holde varmen på hovedet.

Valg af destination kan gøre en forskel
Er man en børnefamilie, der skal afsted fra første gang, så skal man selvfølgelig vælge en skidestination med gode forhold, altså pister og lifter, for begyndere. Det har stort set alle de svenske destinationer. Men nogen er bedre end andre, og nogen er mere udbygget end andre. Branäs er de seneste år kåret til bedste destination for børn. Og dette ikke uden grund. Her er lifter og pister perfekt afmålt, så man kan gennemgå en naturlig udvikling og hele tiden tage næste skridt i sin udvikling. Her er skiskoler, der passer perfekt til alles behov, og så er infrastrukturen helt perfekt. Sidstnævnte er rigtig vigtig. Børn mister hurtigt overskuddet, hvis de skal gå langt eller tingene bliver for besværlige. På skiferie skal kræfterne bruges på at blive bedre på ski. På Soltorget på Branäsberget bor man i lækre lejligheder få meter fra pisterne. Her findes supermarked, parkeringforhold, skiudlejning og tilmeld også restauranter. Her er det bare lettere at holde skiferie.

Heldigvis sner det også på Soltorget i Branäs. På torvet er alt du skal bruge til skiferien indenfor rækkevidde.

Logistikken
Og det er virkeligt gjort let for børnefamilier uden den store erfaring at få gang i skilivet på Soltorget på Branäsberget. Når du ankommer kører du blot bilen direkte i parkeringskælderen. Her parkerer du bilen tættest muligt på den opgang, hvor du har fået oplyst at din lejlighed hører til. Ved opgangen findes indtjekningen. Her henter I nøglerne til lejligheden, og evt. jeres booket liftkort, smider jeres tasker i elevatoren, og kører direkte til lejligheden.
Og der er tale om nybygget og meget lækre lejligheder med alt det udstyr I har brug for. Fra det velindrettet er der udsigt til skiområdet, og endnu et vigtigt element er det velfungerende elevatorer Soltorget har. Det kan ikke blive lettere at få sne under skiene.

Nøglerne til lejlighederne på Soltorget hentes i parkeringkælderen få meter fra parkeringspladsen. Det kan ikke være lettere.

Udstyrshelvede kan undgås
Skiudlejningbutikker med børn, der skriger på grund af træthed og varme, voksne der ikke magter at stå i kø længere, og teenagere der får divaflip over at skiene har den forkerte farve. Det er ikke særligt attraktivt. Hos Branäs, og på flere andre skidestinationer i Sverige, kan man med stor fordel booke ski og alt andet udstyr online i ro og mag hjemmefra. Derefter får du en sms med et båsnummer, hvor udstyret står, med navn på, når i kommer frem. Der er blot at hente tingene, og tjekke at alt er som det skal være. Og husk i øvrigt at hjelm er obligatorisk, og en del af skipakken, når du lejer udstyr hos Branäs.

Jeres udstyr står klart, når I kommer frem i Branäs. Der er navn på alt, og der er god service, hvis noget skal ændres.
Har I ikke booket udstyr online hjemmefra, gør I det let på stedet og der går ofte blot få minutter inden udstyret står klar til jer.

Ingen stress
En kæmpe fordel ved Branäs er pistebelysningen og åbningstiderne. Hele området er åbent hver aften til kl. 19. På den måde behøver I ikke have travlt, og I behøver ikke være bange for at miste pistetid. Familien kan tage det stille og roligt, kan tage de pauser, der skal til og egentlig bare følge børnenes rytme. Det er let at komme retur til lejlighederne og holde pause.
Og der er tid til at stoppe op ved de små huse, hvor der er opstillet gratis varm saft. En fantastik service for de små, men også for de lidt større. Saften er fyldt med sukker og ny energi. Fantastisk service.

Safthusene er ekstremt populære i Branäs.

De første timer på ski
Er man ny skiløber skal man starte med at vænne sig til støvlerne, og at have ski under dem. Har man ikke haft skistøvler på før, så er det faktisk en anderledes oplevelse. Og at klikke i skiene kan være grænseovertrædende for mange. Så de er bare om at tage tid til at blive dus med udstyret og mærke fornemmelsen. Næste skridt kan være at stille sig på et rullebånd og mærke hvordan skiudstyret føles, når man er i bevægelse. På Soltorget er der flere af disse super gode rullebånd, der både kan bruge til at komme i gang med ski-karrieren, men faktisk også er gode logistiske for at få de små transporteret let rundt i området.

Rullebånd til de små er en fantastisk ting.

Næste skridt er skiskole. Og selvfølgelig, fristes man til at sige har Branäs en skiskole med hold til alle aldersklasser. Det er oftest godt for børnene, at en anden voksen tager over i indlæringen. Børn bliver jo trætte af at høre på mor eller far og lytter automatisk på en anden voksen. Og så er skilærene i Branäs, og alle andre steder i Sverige, super godt uddannet både pædagogisk og skiteknisk. I bliver overrasket hvor hurtig udviklingen går for de helt små og lige så snart de er fortrolige med at køre i lift er mulighederne i Branäs rigtig mange..

Det går hurtigere end du tror. Lige pludselig sidder børnene alene i en stolelift.