Branäs

Branäs sorte piste har fået sit nye navn

Fra tirsdag hedder skidestinationen Branäs sorte piste Gerremobranten. Mandag hed den Branten. Navneskiftet er sket for at hædre  Hans Gerremo, der var manden der var en første der kørte på pisten. Det gjorde han for 41 år siden, i 1982, med formålet om at undersøge om der var basis for at lave et skiområdet på Branäsbjerget.

“Jeg husker det godt. Vi tog op på toppen af bjerget og stod på ski ned mod dalen i løs sne. Faldhøjden var imponerede, faktisk unik for at være så sydlig, og bjergets udformning gjorde, at vi var overbevist om et succesfuldt skianlæg her”, forklarede Hans Gerremo tirsdag ved markeringen af at pisten har fået nyt navn. “Det føles fantastisk. et har været sjovt at være med til udviklingen af det her fine skianlæg. Jeg har lært en masse og ved at der findes store udviklingsplaner for fremtiden. Branäs unikke placering så langt sydpå gør at anlægget kommer til at vokse”, uddybede Hans Gerremo.

Hans Gerremo er en person, som har betyde uhørt meget for Branäs. Derfor føles det rigtigt godt at hans navn nu foreviges på bjerget”, udtaler Mikael Forsell, der er pladschef i Branäs.

Branäs er Sverige fjerdestørste skianlæg med 32 pister og 30 lifter samt 12.000 senge.