Nyheder

Skisæsonen er ikke færdig i Sverige

De fleste svenske skidestinationer måtte slutte sæsonen tidligt grundet coronakrisen, der efterhånden har ramt det meste af verden.

Et sted er der dog fortsat åbent for sæson 2020. Riksgränsen holder åbent indtil den 24. maj, og åbner igen til St. Hans/Midtsommer den 18. til 21. juni. Så mulighederne er stadig gode for at få brædder under fødderne, men også hyggelig stunder om aftenen, hvor man kan spille brætspil, hygge sig med Casinoudennemid eller anden underholdning for hele familien, med venner eller måske alene.

Riksgränsen findes du 200 kilometer nord fra polarcirklen, og altså lang væk fra alting. Sæsonen kan først indledes i februar, da det er for mørkt i december og i januar. Riksgränsen er kendt som et paradis for snowboarderen. Omtale i en lang række medier har givet destinationen et mytisk skær, og folk kommer fra hele verden for at besøge det nordsvenske skiområde.

Stedet er også kendt for at have otte off-piste nedfarter med sort sværhedsgrad. Der findes desuden en officiel sort piste, der hedder Skimastern. Området er den nordligste i Europa, og 2000 kilometer fra København. Man skal flyve til Kiruna, derfra er der ca. 130 km kørsel til Riksgränsen.