Orsa Grönklitt

Isbjørneunge i Orsa Rovdjurpark har fødselsdag

Nytårsaften fyldte isbjørneungen i Orsa Rovdjurspark ved skiområdet Orsa Grönklit en måned.

Når du sidder i stoleliften i skiområdet Orsa Grönklit kan du kigge ind i Nordeuropas største rovdyrkspark, Orsa Rovdjurspark. Et unikt sted hvor du kan komme helt tæt op ulve, tigere, isbjørne og andre rovdyr.. I slutningen af november fødte Ewa en lille ny isbjørneunge, der altså nu har klaret sig igennem den første måned. “Nu har den vokse sig til, og begynder at se rund og fin ud. Den bevæger sig mere, men klammer sig fortsat til sin mor”, forklarer Pernilla Thalin, der er dyrechefpark i Orsa Rovdjurspark.

Ungen har i fangeskab bedre chancer for at overleve. Isbjørne i dyreparker er nemlig generelt mere velnæret end  dem, der lever vildt. De vilde isbjørne trues desuden af kemikalier og giftstoffer, der oplagres i mødrene og overføres til ungerne. Dette gør et ekstra vigtigt at bevare en population af isbjørne i fangeskab.

Isbjørnene i Orsa Rovdjurspark er en del af et fælles Europæisk bavaringsprojekt. Der findes i Europa 153 isbjørne i fangeskab i 59 forskellige dyreparker. På verdensplan er det tallet 282. I 2019 blev 24 isbjørneunger født i Europa, 13 overlevede.