BillingebackenLangrend

Investering i hotel giver gode langrendsmuligheder tæt ved Danmark

Drømmer du om langrend tæt ved Danmark, så er det faktisk muligt. Blot 400 km fra København findes perfekte muligheder.

I byen Skövde ligger Billingen, med det ikoniske hotel Billingehus. Hotellet ligger lige i et stort frilufts- og idrætsområde, der både har et officielt Vasaløbscenter, med 30 km velpræparerede langrendsløjper med et topmoderne kunstsne-system, en skibakke til alpint skiløb, samt en skøjtebane og en kælkebakke i det store naturområde. Stedet er anerkendt for sin kvalitet, fx blev de svenske mesterskaber i langrend afholdt her sidste år.

Og så er der gode overnatningsmuligheder. Hotel Billingehus har eksisteret i over halvtreds år, og har i den tid været et sted for rekreation og friluftsliv. Sammen med et af Sveriges mest anerkendte arkitekthuse, Wingårdhs, er der blevet lavet en omfattende renovering og udvidelse af stedet. Hotellet rummer 240 værelser, og indretningen er bragt tilbage til fordums storhed, med flot design og et strejf af 70’ernes ekstravagante stil. Der er restaurant, bistro og cocktailbar, og til sommeren 2024 åbner den helt nye spaafdeling og derefter en ny bygning med en konferencesal og en bar, restaurant og pool på taget.

Der findes også en mulighed for alpint skiløb ved Billingen