Orsa Grönklitt

Miljøvenlig skiferie vinder frem: Orsa Grönklitt med vedvarende energi til hele området

I disse dage sætter vi på SkiSverige.dk fokus på bæredygtighedstiltag på svenske skidestinationer. Nedenstående er historien om Orsa Grönklit, hvor de sætter fokus på vedvarende energi.

Orsa Grönklitt sætter fokus på deres energikilder for at blive mere miljøvenlig. Fra årsskiftet skiftes til en ny leverandør, Svensk Naturenergi, der leverer 100 % vedvarende energi til alle anlæg i området. Den elektriske energi kommer fra vindkraft og passer godt til hensynet til natur og klima.

Skisportsstedets faciliteter er baseret på oplevelser i smuk natur. For at sikre skiløbet og også udnytte ressourcerne bedre er der investeret i mere miljøvenlige og effektive sneproduktionssystemer i Orsa Grönklitt.

Orsa Grönklitts fremtidsplaner sikrer mindre bilkørsel under opholdet, da centrum med skiudlejning, butik og restaurant, skal ligge centralt samlet, så at bilen kan stå stille på skiferien.

Orsa Rovdjurpark arbejder med forskellige bevaringsprojekter og organisationer, der arbejder for at hjælpe truede dyrearter. Rovdyrsparken bidrager gennem de produkter, de sælger, samt gennem forskellige indsamlingssteder i parken. Bevarelsen af truede dyrearter er en vigtig del af parkens arbejde.