Orsa Grönklitt

Flere bjørneunger i Orsa Rovdjurspark

For lidt mere end en måned siden blev en isbjørnunge født i Orsa Rovdjurspark. Nu er der også kommet nye brune bjørne til i parken.

I skiområdet Orsa Grönklitt er der den unikke mulighed, at man kan kombinere skiløb med udsyn til rovdyr i nordeuropas største rovdyrepark. Orsa Rovdjurspark ligger nemlig lige opad det alpine skiområde, og ofte kan man se ulve og andre dyr fra områdets stolelift.

Den 4. januar fødte den brune hunbjørn i parken, Losa, mindst to unger. “Vi har set og hørt dem via kamera, og vi tror at der er mindst to unger”, forklarer Pernille Thalin, der der dyreparkchef.

Losa har tidligere fået flere kul unger, som er flyttet til andre dyreparker. Både hun og faren Diego er født som vilde dyr, men har være i fangeskab i en længere årrække. “Losa tager det roligt sammen med sine nyfødte unger, og venter på foråret, så de kan komme ud og opleve verden udenfor. Men allerede nu kan man følge bjørneungerne via en TV-skærm i vores entré til Orsa Rovdjurspark”, fortsætter Pernilla Thalin.

Læs mere om Orsa Grönklitt på nedenstående link.