Sälen

Sälen åbner 2. december

Så er skisæsonen ved at være igang i Sverige. Virksomheden SkiStar har allerede åbnet i Vemdalen den 26. november. Sälen og Trysil åbner man den 2. december, i Åre og Hemsedal er man klar til åbning den 8. december. 

“Vi glæder os til at åbne vores skisportssteder og samtidig slå portene op for en sæson hos SkiStar, med tæt på 150 dages skiløb foran os. Med det kolde vejr får vi mulighed for at producere rigtig god sne med snekanoner, og så kommer natursneen som prikken over i’et. Holdet der står for sneproduktion, arbejder intensivt på, at vi kan tilbyde godt alpint skiløb til åbningsdagene, så at vi kan tilbyde uforglemmelige fjeldoplevelser til vores gæster”, forklarer Niclas Sjögren Berg, driftsdirektør i SkiStar.

I øvrigt så arbejder SkiStars på deres fem destinationer løbende på at forbedre sneproduktionskapaciteten og på at gøre sneproduktionen mere effektiv og reducere ressourceforbruget. Man arbejder med at reducerer den tid, det tager at præparere pisterne, og dermed reduceres udslip fra pistemaskinerne. Sne fra snekanoner er betydelig mere robust og slidstærk end natursne, og med en god bund af kanonsne, forlænges skisæsonen betydeligt uden at naturen tager skade af slitage. Brugen af sne fra snekanoner er en cirkulær proces, hvor vandet går tilbage til naturen.