Nyheder

Derfor skal du tage på skiferie i Sverige

Der er faktisk rigtig mange gode grunde til at tage på skiferie i Sverige. Du skal selvfølgelig gøre dig bevist om at det ikke kan sammenlignes med en skiferie Alperne, når der gælder højde på bjergene og pisternes længe. Men en skiferie i Sverige kan så meget andet.

Nærheden gør det let
Rejsetiden er for de fleste et vigtigt parameter, når der skal besluttes destinationer. Sverige ligger tæt på Danmark, og det er let at tage bilen og komme afsted, ihvertfald hvis I bor på sjælland, passere Øresund og satte kurset mod skidestinationerne. Er I effektive kan I nå de rigtig gode skidestinationer i Dalarna på mindre end ni timer, men der findes også mindre skisteder tætter på Danmark, som I kan ramme på meget kortere tid. Så er det ikke det store problem at tage på ski.

God markedsføring og kommunikation
Rigtig mange af de svenske skisteder er rigtige dygtige til at kommunikere hvad de er gode til og generelt markedsføre sig. Det er uden tvivl med til at tiltrække mange danske skiløbere. Som du også kan læse på https://www.semantix.com/dk/ er kommunikation og storytelling om et skisted et ekstremt vigtigt parameter for at folk til at indse de værdier som de svenske skidestinationer har. Det er de specielt gode til hos de store destinationer i Dalarna, hvor de sociale medier brugt på imponerende vis, og med gode resultater. Youtube-film og opslag på Instagram og Facebook har uden tvivl gjort en stor forskel for mange danskere i deres valg af skiferie.

Gode pister gør en forskel
De svenske skidestinationer er ikke så store og omfattende som dem, der kan besøges i Frankrig, Østrig og flere andre lande. I skal ikke sammenligne på størrelse. Men det kan I sagtens på kvaliteten af pisterne. For det er de virkelig gode til i Sverige. Altså at få præpareret sneen på pisterne, så de står super klar hver morgen og har en god holdbarhed over hele dagen. Uden for åbningstiderne kan man følge pistemaskinerne arbejde, og det er grundigt. Men det er altid en fordel at være tidligt ude om morgenen og få kørt på den bedste sne.

Familievenlige steder
Den nok største fordel ved at stå på ski i Sverige er den som børnefamilier får. For stort set alle svenske skidestinationer er ekstremt familievenlige. Her er alt hvad børn skal bruge for at få gode skioplevelser. Der er pister, der matcher de behov som de små har, og der er skiskoler og børnevenlige områder, som børnene kan boltre sig i. På langt de fleste skidestinationer har de dansktalende skilærer, og det gør læringsprocessen for det hel små meget bedre.

Kronekursen er god for danskere
Den svenske krone har en lav kurs i forhold til den danske krone. Dermed bliver det billigt for danskere, at tage på skiferie i Danmark. Det gør det hele mere overskueligt, både liftkort, skileje og selvfølgelig overnatningen. Specielt hvis det er første gang I skal på skiferie, så kan det være en stor investering. Men den bliver mere overskuelig i Sverige med den lave kurs på den svenske krone.

Hygge i skihytten
Der er ikke meget, der kan matche tiden efter en dag på ski. Når man har fået god motion, har mærket kulden i kinderne, og hygget sit i sneen, så er der ikke noget bedre end at samles i den skihytte man har lejet, og så virkelig hygge sig sammen. Det er der ihverfald mulighed for i Sverige. For rigtig mange steder, ligger hytterne stort set på selve pisten, så det er bare at klikke ud af skiene og kaste sig ind i hytten, og nyde hinandens selskab. Der er mulighed for ægte ski in/ski out i langt de fleste skisteder

Der findes altså Afterski i Sverige
Det er nok lidt en fordom at der ikke er Afterski i Sverige. Altså fest og glade dage efter skidagen. Igen kan det ikke sammenlignes med Østrig, men der findes i de store destinationer i Sverige som Sälen, Branäs, Stöten mfl. og det kan være virkeligt sjovt og hyggeligt. Ofte er der livemusik, og kædedans. Så er det bare at kaste sig ud i festen

Vælg destinationer
Inden I beslutter jer for hvor skiferien i Sverige skal gå til, skal I selvfølgelig sætte jer ind i hvilke behov. Er størrelsen på området vigtigt, er børnevenligheden vigtig, skal i bo på selve pisten, og hvor mange skal i bo sammen. Når I har gjort jer behovet klart, så kan i kigge på destinationerne her på SkiSverige.dk og finde det sted, der passer til jer.