Vemdalen

Vemdalen kåret som Årets skianlæg

Sammenslutningen af svenske skianlæg (SLAO) har uddelt priser for sæson. SkiStar Vemdalen fik prisen for årets skianlæg, mens Alandsrydsbacken ved Vänamo fik prisen for årets hjemmebakke.

Se begrundelsen for de to priser (på svensk) i nedenstående:

Årets Skidanläggning: Skistar Vemdalen
Många skidfamiljers favorit har länge gjort genomtänkta insatser för att växa och samtidigt lyckats bevara sin genuina känsla. I år har Vemdalen tagit sig an den klassiska nedfarten Turisten som ”shejpats” om till perfekt profil. En bra huvudbacke har blivit ännu bättre och får snart sällskap av både nya skidområden och cykeltrails. Björnrike, Klövsjö-Storhogna, Skalet och byn – Vemdalens alla delar och aktörer krokar arm och skapar en plats att trivas på, året runt. Inte konstigt att vi älskar att åka hit, från huvudfoting till friåkare.

Årets Hemmabacke: Alandsrydsbacken, Värnamo
För lite snö, för lite vatten, för få höjdmetrar och ont om stålar – men inget stoppar Finnvedens Slalomklubb från att drömma stort. På knappa decenniet har Alandsrydsbacken förvandlat skrotlift till top notch anläggning med både bredd och extra höjd. Bidrag har sökts, fyllnadsmassor schaktats, idéer sprutats – och snö så klart. Och allt med ideellt ös. Dessutom har det blivit en wakeboard-park. Hatten av, Alandsrydsbacken, och grattis alla snöfantaster i Värnamo.