FeaturesKungsberget

Kungsberget overrasker

Har man tjekket pistekortet, inden man besøger destinationen Kungsberget er man forberedt på, at der er tale om er et forholdsvis lille område. Og Kungsberget er et lille område, men der er også overraskende mange muligheder for godt skiløb.

Kungsberget er placeret nord for Stockholm hele 770 km fra København. Der er dermed tale om en forholdsvis lang køretur fra Danmark for at nå frem til det lille skiområde. Heldigvis er der gode, brede veje, primært motorveje og motortrafikveje, stort set hele vejen, og turen kan uden problemer gøres på 8-9 timer.

kungsberget2016_4

11 lifter og 16 pister består området af i februar 2016. Lifterne er dog fordelt ved blot tre hovedpulsårer, der får folk effektivt til toppen. Specielt områdets 3-personers stolelift er en gevinst. Lifterne fungerer faktisk generelt super effektivt. Det er let at komme op og fra endestation af hver lift er det muligt at vælge forskellige pister af forskellige sværhedsgrad ned. Området har tre sorte pister, fire røde og fire blå. Resten af pisterne er grønne. Faldhøjde på 200 meter, og der er god variation på pisterne, både i hældning og også i brede og smalle pister. Områdets sorte pister er ikke særlig stejle, og er man blot lidt øvet kan man køre i hele området uden de store problemer. Men er man begynder er området nærmest optimalt. Modsat de øvrige pister, tæt ved skiudlejningen, findes en meget velegnet øvebakke, hvor der er masser af plads til at prøve sig frem. Børn har også super gode muligheder for at boltre sig på Kungsberget. Har de en vis alder og et nogenlunde niveau kan de uden problemer køre på egen hånd. Man kan ikke fare vild, og det er let at komme på tværs mellem de enkelte pister. Desuden elsker de fleste børn at køre på de mange små skovstier som området også indeholder.

kungsberget2016_2

En af de helt store attraktioner ved Kungberget er stedets Snowparks. Der er flere at slagsen, og de er virkelig godt udbygget. Desuden findes en lille sjov permanent skicross bane og et pukkelområde samt naturligvis en Big Air Bag. Alt sammen super godt lavet og med masser af muligheder.

Kungsberget er en del af Branäsgruppen, der også omfatter Branäs, Vallåsen, Annaboda og Tolvmannabacken. Som Branäs findes her også varmt gratis saft til børnene i området, og du kan her også møde de karakteristiske bamser, der er koncernens maskotter. Der er super gode overnationsmuligheder med ski in/ski out lejligheder stort set lige ved pisterne. Alle forholdsvis nybygget og af høj kvalitet. Priserne er forholdsvis lave. Til gengæld er priserne på liftkort de samme som i det langt større Branäs, hvilket godt kan undre, da der er tale om et markant mindre område. Skiudlejningen kalder de for Sverige mest moderne, og den er da også super effektiv. Den er opbygget med hensigt på at folk bestiller deres skiudstyr online hjemmefra og at det så står klar, når man ankommer. Virkelig effektivt og en god ide, da stedet er præget af rigtig mange endages skiløbere fra Stockholm. Men dette koster også lidt på kontoen med charme i udlejningsbutikken, der mest af alt minder om en blanding af en fabrik og et varehus. I det hele taget kan der arbejdes noget med stemningen og charmen i Kungsberget. Der mangler endnu en del, inden man opnår den karakteristiske stemning, som kendetegner de store svenske skidestinationer. Men denne kan heldigvis nå at komme, som destinationen udvikler sig.

Konklusionen er at Kungsberget er et rigtigt godt område specielt til et par dages skiløb. Men det kan hurtigt blive kedeligt at køre i de samme lifter hele tiden. Området er nærmest perfekt til børn og nybegyndere og vinder virkelig ved snowparks og ved at pisterne har meget varieret sværhedsgrad.

Til sæson 2016/2017 udbygget området med en række nye pister og en 8-personers stolelift. Læs mere om dette her.

kungsberget2016_3