Langrend

Norsk sejr i Vasaloppet. 631 danskere deltog

Søndag blev det klassiske Vasaloppet 2016 afviklet. Hos herrer vandt norske John Kristian Dahl en af historiens største massespurter og sejrede foran landsmand Stian Hoelsgaard. Normænd endte på de fire første pladser, mens schweizske Dario Cologna blev nr. fem, og Markus Ottosen bedste svensker på sjettepladsen.

ctp7gaiiqcodpxvm6buc

Hos damerne sejrede tjekkisk/østrigske Katerina Smutná to sekunder foran svenske Britta Johansson Nogren.

631 danskere deltog i årets udgave. Bedste dansker blev Lasse Hulgaard, der kom ind som nummer 153. Se resultater på http://results.vasaloppet.se/2016/.

Vasaloppet blev kørt første gang i sin nuværende form i 1922, men har historie tilbage til 1521, hvor Gustav Eriksson flygtede fra den daværende danske konge fra Sälen til Mora for at lede opgøret mod besættelsesmagten. Siden 1922 har mere end en million deltaget i Vasaloppet.

Næste år køres den 93. udgave den 5. marts. Tilmeldingen åbnes søndag den 20. marts.