BillingebackenSydsverige

Mulighederne er mange omkring Billingebacken

Billingebacken finder du ved Skövde lidt mere end 400 km fra København i det vestlige Sverige mellem . Her kan du køre alpint på en 400 meter lang bakke med en faldhøjde på 100 meter. Bakken bliver betjent af to lifter, og du har faktisk mulighed for at teste dine evner på flere forskellige hældningsgrader. Øverst er bakken forholdsvis stejl, men længere nede bliver den mere og mere flad, og dermed mere tilgængelig. Til venstre i området, set fra toppen, findes en virkelig cool og godt lavet snowpark. Her kan selv meget rutinerede på dette område få en god oplevelse. Alle behov er dækket ind på den lille bakke. En special feature er, at du kan køre i bil til både toppen og bunden af bakken, og derfra kaste dig ud på pisterne. Liftkortet, der købes i bunden af bakken, er af den gammeldags slags, der sættes omkring armen, hvilket selvfølgelig ikke virker super tjekket. Men til gengæld må området roses for at den lift, der kører helt til toppen, faktisk kører imponerende hurtigt, så man har mulighed for rimeligt effektivt skiløb på den lille bakke. Den helt store attraktion ved bakken er dog, at man kører på ski med udsigt til bylivet i Skövde. Dette skaber en specielt stemning, specielt de dage, hvor der er åbent for skiløb med lys på pisterne om aftenen, og man dermed kan nyde den stemning, det meget lys skaber.

Lad det være sagt med det samme. Du skal ikke tage til Skövde og Billinge kun for at nyde alpint skiløb. For dette er netop begrænset til den lille bakke. Men til gengæld er der mange andre grunde til at tage til området omkring Billingebacken. Med udgangspunkt i Billingens Stugby & Camping og First Hotel Billingehus, der er et af Sveriges største konferencecentre, er aktivitetsmulighederne mange. Stedet er perfekt til at kunne kombinere et par dage på de alpine ski med muligheden for at køre langrend. Området er officielt godkendt Vasaløbs center, og har et imponerende sporsystem. Og der findes super gode faciliteter omkring de let tilgængelige langlands løjper. Men det stopper ikke her. Stort set lige ved skibakken findes en super hyggelig bandybanen, hvor der også er rig mulighed for hyggelig skøjteløb for hele familien. Rigtig god adspredelse i pauserne fra skiløbet.

Alsidige aktiviteter
Ud over det nævnte er der god mulighed for både shopping og at nyde cafélivet i Skövde. En mulig er at benytte Billingebacken og Skövde som en mellemstation på den videre færd mod Dalarne eller skiområder mere nordpå. Destinationerne Mullsjö, Fallköping og Ulriceham er desuden tæt på, og kan bruges i kombination med Billingebacken.

Og så er det langt fra kun om vinteren Skövde og Billingens Stugby & Camping med fordel kan besøges. Om sommeren kan der køres på mountainbike i området, du kan fiske i søerne eller man blot nyde den fantastiske natur. Desuden er der i forbindelse med hotellet et super lækkert swimmingpool område med en fantastisk udsigt over Skövde. Generelt er der mange grunde til at besøge Billinge, men du skal ikke komme kun for at køre alpint skiløb.