FeaturesIdre FjällNyheder

Oslo-færgen er genvejen til skiferien i Sverige

Det er ingen hemmelighed, at det er mange timer, man skal tilbringe i bil for at komme til danskernes foretrukne skidestinationer i Dalarna og Värmland. Fra København er der tæt på 800 km til Sälen, stort set det samme til Kläppen og Stöten og mere end 900 km til Idre Fjäll!

Bilturen kan være en hård omgang. Specielt for børnefamilier, der ofte er tvunget til en overnatning. Men heldigvis er der et alternativ.

Færgeruten fra DFDS fra København til Oslo er en super løsning til at få en god start på skiferien. Synes du ikke at mange timer sammenpresset i en bil, dårlig søvn og stor mulighed for konflikter i familien er sagen? Så er det nok bedre at sejle til Norges hovedstad. Derfra kan I nøjes med den forholdsvis lille biltur til din foretrukne skidestination.

Mange timer
Du sparer ikke ligefrem tid ved at vælge færgeløsningen. Faktisk er du hele 18 timer undervejs. Men til gengæld har du mulighed for at opnå kvalitetstid med familie eller venner, spise godt, blive underholdt, shoppe og ikke mindst sove i en god seng, og dermed være rigtig godt udhvilet, når du tager skiene på i Sverige eller måske i Norge.

Hestevæddeløbet er ekstremt populært.

Mange underholdsningmuligheder
Det kan godt være, at 18 timer på en færge lyder som meget. Men heldigvis er underholdningsmulighederne store undervejs. Og børnene elsker dem. Specielt til børnene er nemlig udviklet et helt univers børnene kan boltre sig i. Med Jack The Pirate og hans venner kan man komme med på skattejagt, deltage i tegnekonkurrencer og rigtig meget andet.  Børnene elsker det, og forældrene får tid  til at være sammen eller måske ligefrem nyde en forfriskning i en af færgernes mange barer. Der er præmier til vinderne af forskellige konkurrencer, og derefter kan børnene afslutte aftenen med det ekstremt populære hestevæddeløb. Her kan børn og voksne spille 10 kr på deres favorithest og vinde gavekort til brug i butikker på færgen. En leg man skal være meget sur for ikke at blive engageret i! Og gavekortene kan faktisk benyttes til noget fornuftigt. For ud over de mange barer og restauranter findes super gode shoppingmuligheder på færgerne til Oslo. Du kan få alt fra legetøj, over de nyeste mærker i Gin, parfume, vin, øl og sodavand, naturligvis masser af slik til den skitrøje, du måske har glemt derhjemme. Det hele flot præsenteret i butikkerne ombord.

Shoppingmulighederne er store på DFDS Oslo-færger.

Mulighed for lækker mad
En af hovedargumenterne for at vælge DFDS færger til Oslo fremfor en lang biltur er muligheden for at familien kan spise sammen og få serveret god mad. Færgerne indeholder nemlig en række restauranter af høj kvalitet. I kan spise italiensk eller måske nyde jeres aftensmad i en bøfrestaurant af høj kvalitet. Men den mest populære mulighed er den berømte 7 Seas restaurant. Restauranten er kendt for en overdådige aftenbuffet med 50 forskellige retter. Mange besøger 7 Seas for at nyde det lækre udvalg af fisk og skaldyr, men her er virkelig noget til hele familien. Dette både for dem der elsker kød, men også til vegetarene
Og om morgenen er det bare at vende tilbage til 7 Seas. Her venter en overdådig morgenbuffet. Børnene elsker det, og de voksne skal blot koncentrer sig om at slappe af.

7 Seas indeholder også en super lækker kagebuffet.

Store fordele
Overnatningen foregår i kahytter, der har alt I har brug for heriblandt et lille men velfungerende badeværelse. Bølgernes vuggen får de fleste til at falde hurtigt i søvn, og først slå øjenene op, når nye oplevelser venter. For ud over at I kan vågne udhvilet op i Oslo efter en hyggelig aften, og dermed være klar til skiløb, har I som passagere på Oslo-færgen også mulighed for at nyde den ekstremt smukke sejllads gennem Oslo-fjorden til den lige så smukke hovedstad. Og fra færgelejet er det ekstremt let at komme videre til motorvejen og dermed i retning mod de svenske skisportssteder.

Ind- og udsejlningen ved Oslo er en super smuk oplevelse.

At rejse er at leve, men det er også vigtigt, at man fortager rejsen på den rigtige måde. For det tager tid at få sjælen med, og den tid har man på færgeturen fra København til Oslo. Og som udhvilet har man overskud til den afsluttende biltur, der som I kan se ved nedenstående distancer er markant lettere at overskue.

Distancer fra Oslo:
Valfjället: 115 km
Ski Sunne: 180 km
Hovfjället: 200 km
Branäs 200 km
Stöten: 240 km
Sälen: 275 km
Kläppen: 275 km
Idre Fjäll: 335 km
Romme Alpin: 360 km