Nyheder

April: En måned som skientusiaster ser frem til – hvem sagde, at man kun kan stå på ski om vinteren?

Rigtige skientusiaster ser hvert år frem til april, hvor de kan følge med i de internationale konkurrencer. Denne artikel går i dybden med hovedbegivenhederne i april måned. Herunder Madonna di Campiglio (ITA), Les Menuires (FRA) og Yllas (FIN). I artiklen vil der også komme nogle forudsigelser vedrørende World Cup. – Bl.a. fra bookmakers der arbejder med online sports betting med 888sport.

Kvindelige odds
Der er gode grunde til at se nærmere på kvinderne i forårets store konkurrencer. Her er flere store håb, hvoraf især en allerede har etableret sig som levende legende: Mikaela Shiffrin har netop vundet sin 15. World Cup sejr. Dermed skriver den 23 årige amerikaner igen historie. Hun sikrede sig denne rekord i slalom i Spindleruv Mlyn (Tjekkiet) med en tid på 1 minut og 38,8 sekunder efter to runder.
Ifølge mange kommentatorer og bookmakere er Shiffrin favorit til at vinde den samlede World Cup for kvinder. Af andre kvindelige alpine håb i denne sæson kan nævnes unge østrigske Nicole Schmidhofer og stærke slovenske Ilka Stuhec. De vandt henholdsvis Super G og Downhill.

Steder og datoer
Udover rige muligheder for selv at stå på ski, kan man også følge med i en lang række sportsbegivenheder i april 2019. Blandt de helt store begivenheder kan blandt andet nævnes Madonna di Campiglio. Her løber World Cup finalen af stablen den 3. til 6. april 2019. Hvis man er mere interesseret i det franske, kan det anbefales at følge med i ESF. Det foregår i Les Menuires fra 7. til 22. april. Endelig er der World Cup finale i langdistance skiløb i Yllas i Finland den 13. april 2019.

Snemeldinger
Man kan ikke sige skiløb uden at sige snemeldinger. Uanset om man selv skal ud på pisten eller følge med i konkurrencerne, er vejret centralt. Hos Skisport kan man følge med i snemeldinger for alle de vigtigste ski-destinationer.

Tre alpine legender
Marco de los Reyes har lavet sin personlige top 40 over alle tiders bedste mandlige alpine skiløbere. Top 3 hos Reyes er:
På førstepladsen er Ingemar Stenmark, Sverige (1956). I 1976 vandt Stenmark bronze ved OL. To år senere VM guldmedaljer i slalom og storslalom. Karrieren peakede med olympisk guld i begge slalom discipliner i 1980. I 1982 høstede han guld og sølv ved VM.
Andenpladsen går til Marcel Hirscher, Østrig (1989). Hirscher har vundet World Cup 55 gange, seks af dem i træk (2012-2018). Hirscher vandt guld ved VM i 2013 (holdkonkurrencen) og sølv ved OL i 2014. I alt seks guldmedaljer og tre sølvmedaljer ved VM igennem tiden.
En flot tredjeplads på Reyes’ liste går til Hermann Meier, Østrig (1972). Ved de Olympiske Lege i 1998 vandt Meier guld i Super G og storslalom. I 2006 blev det til sølv i Super G og bronze i storslalom. Meier har fire gange vundet World Cup og i alt står den på 47 individuelle sejre i World Cup løb.