Nyheder

5 ting skiløbere bør gøre i lavsæsonen

Nu hvor skisæsonen er ved at komme til en ende, er der et helt fællesskab, som føler sig fortabt. Fra november og helt frem til april laver skiinstruktører og professionelle skiløbere en ting – de står på ski. Okay, nogle af dem drikker også. Men når foråret kommer, står de alle sammen uden et arbejde, og de savner også bjergene. Så hvad bør skiløbere foretage sig i lavsæsonen? Hvis du elsker at stå på ski, vil denne guide gennemgå alt hvad du bør vide.

Lav en træningsrutine
Skiløb ser måske nemt ud, men det kræver en del energi fra din krop. Det er vigtigt at du skaber og vedligeholder en træningsrutine hen over sommeren for at forblive i god form. Uanset om det er løb, sport, eller styrketræning, er det blot vigtigt at holde musklerne og dine led i gang. Ellers vil din krop føle et chok, når du står på ski for første gang i den kommende sæson. De vigtigste træningsøvelser indebærer træning af benmuskler, i form af leg extension, springtræning, front squat, osv. Men det er også vigtigt at vedligeholde en stærk overkrop med dødløft og bænkpres.

Vedligehold en sund kost
Om vinteren er det tid til at nyde varme og fyldige måltider, som fylder dig op med energi til hele dagen på ski. Men hvis du fortsætter med at spise på den måde i løbet af sommeren, vil du hurtigt tage vægt på. Du bør spise efter din kropsstørrelse og alt efter hvor meget du træner. Hvis du bruger hele sommeren på at sidde på et kontor, bør du ikke hælde masser af kulhydrater ned i ganen. Det sidste du ønsker er at starte skisæsonen og ikke være i stand til at passe i din dragt.

Besøg en gletsjer
Der er nogle steder, hvor det er muligt at stå på ski om sommeren. Men du er nødt til at finde frem til den nærmeste gletsjer. Der er masser af gletsjere i alperne, som giver mulighed for at stå på ski om sommeren. De har ikke det samme udvalg af pister som de normale skisportssteder, men du kan stadigvæk træne dine sving på banen. Du bør prøve at få nogle dage med ski til at passe ind i sommerprogrammet, så du kan sørge for at dine ben er klar til at stå på ski i den kommende sæson.

Tjek dit udstyr
Jo mere du begynder at gå op i ski, desto mere går det op for dig at dit udstyr har et behov for at blive passet og plejet. Selvfølgelig ville alle elske at købe nye ski hvert år, men det er ikke altid at det er muligt. Derfor bør du vokse og pleje kanterne på dine ski i løbet af sommeren. Sørg også at du opbevarer dem på et tørt sted. Hvis du plejer dine ski i slutningen af sæsonen, er de perfekte til starten af den næste sæson. Det betyder at du vil være den første på liften, og på den måde kan du også slå alle de andre i kampen om at være blandt de første på pisterne.

Nyd sommersport
Der er masser af sommersport, som byder på lignende spænding, som du oplever med skisport. At cykle på en mountainbike er en af de mest populære sportsgrene i løbet af sommeren, og det gælder især hvis du bor i et område med bakker og skove. Vandsport som fx sejlads og at sejle i kajak byder også på lignende spænding som med skisport. Hvis du ikke dyrker sport, kan du se det i fjernsynet. Tjek det kommendeKampprogram EM 2020 for Europamesterskabet i fodbold 2020.

Før du har kigget dig om, vil skisæsonen være i gang igen.