LangrendSkisport

Petter Eliassen og Lina Korsgren vandt Vasaloppet 2020

Søndag den 1. marts blev Vasaloppet 2020, udgave nr. 96 af det svenske langrendsløb, afviklet.

Hos herrerne blev det norsk sejr ved Petter Eliassen, der vandt tæt foran landsmand Stian Hoelsgaard. Det var Eliassens anden sejr i løbet, og femte gang i træk at Hoelsgaard var på podiet. De fire første pladser blev besat at nordmand, men Klas Nilsson blev bedste svensker som nr. fem.

Hos kvinderne vandt svenske Lina Korsgren også sit andet Vasaloppet. Dette suverænt foran landsmandinde Britta Johansson og tjekkiske Katerina Smutna.

Eliassens sejr var Norges ottende sejr i træk, og en elvte sejr i herreklassen totalt for nordmænd. Det var fjerde gang at de tre podieplacering blev besat af nordmænd. Sejrmarginen hos kvinderne, 6:09 min., var den tredjestørste nogensinde. Korsgren blev nr. 57 samlet, hvilket er rekord for en kvinde.

13.900 deltog i løbet, hvor der blev kørt i nysne

Alle resultater på RESULTS.VASALOPPET.SE/2020