Nyheder

Svenske skianlæg kan holde åbne over jul og nytår

Den svenske regering og de svenske sundhedsmyndigheder har tirsdag præsenteret en række nye råd til at mindske udbredelse af coronasmitte. Af disse fremgår det, at det fortsat bliver muligt for de svenske skianlæg at holde åbent over jul og nytår.

“Vi byder sundhedsmyndighedernes råd velkomne, og er klar til at tage imod besøgene. Skiløb er en udeaktivitet og bedømmes ikke at bidrage til smittespredningen. Det er tingene omkring skiløb, som må tilpasses for at minimere smittespredning”, udtaler Titti Rodling, der er direktør i sammenslutningen af svenske skianlæg.

Der vil blive indført en række tiltag på de svenske skianlæg. Der bliver ingen afterski, et tilpasset køsystem ved lifterne, færre gæster i varmestuerne, levering af skiudstyr til bopæl og at en række aktiviteter flyttes uden for. Desuden skal der være kontaktløs håndtering af liftkort og nogle specielle rutiner for ansatte.

“Trygge skianlæg skabes sammen med vores gæster. Vi har et stort ansvar gennem at skabe de rette forudsætninger. Dette arbejder vi intensivt på ved at informere vores gæster både inden ankomst og under besøget om hvordan de skal agere for at holde sig i sin bobble og undgå unødig smitterisiko”, uddyber Titti Rodling.