Branäs

Branäs kåret til årets skianlæg

Branäs i Värmland er af sammenslutningen af svenske skianlæg (SLAO) kåret til årets skianlæg.

Motiveringen for kåringen kan læses (på svensk) i nedenstående:

Om Branäs skulle liknas vid en seriefigur skulle det vara Bamse. Stor och stark, men snäll och äventyrlig. Skidanläggningen i norra Värmland har genom alla år haft trygghet och gästservice i fokus. Nytänkande affärssamarbeten och en samlad ägargrupp har skapat en väl fungerande skidort med ständiga utvecklingsplaner. Branäs har gått från att vara en nära skidort främst för Västra götalandsregionen, till en fullfjädrad skiddestination uppskattad och attraktiv för alla som trivs med snö under fötterna. Skidanläggningen lyckas även locka nya skidåkare, en förmåga som inte bara är betydelsefull för Branäs, det är en utveckling som är central för en hel bransch.

Vångabacken i Skåne fik prisen for årets hjemmebakke.